| Systém: | S |
| Komponenta: | Asparagin |
| Druh veličiny: | Látková koncentrace |
| Jednotka: | µmol/l |
| Procedura: | * |
| Klíč: | 00882 |
| NPU Code: | NPU01319 |
| Gesce: | biochemie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo celé |
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 500 - 5000 |
| MTV: | SP, X |
| Třída hlavní: | Aminokyseliny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Krev |
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
| Pokyny k odběru vzorku: | |
| Součást vyšetření spektra aminokyselin. Pro stanovení je vhodnější plazma. | |
| Pokyny k předanalytické úpravě vzorku: | |
| Před analýzou sérum deproteinovat. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
| 4 - 8 °C: 24 h | |
| -20 °C: 1 r | |
| Poznámka ke stabilitě: | |
| Skladovat odseparované sérum, vzorek zamrazit. | |
| Text abstraktu ke komponentě |
|
Asparagin patří mezi neesenciální aminokyseliny, je amidem kyseliny asparagové. Asparagin tvoří spolu s glutaminem
latentní zásobu amoniaku v organismech (ve volné formě) a hraje důležitou roli při využívání amoniaku v biosyntetických
dějích. Terminologie Asparagin, 2-amino-3-karbamoylpropionát |
| Referenční meze |
| Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje | |
| F | 0D | 18R | 0 | 5 | 25 | 32 | 60 | 70 | 200 | 5000 | µmol/l | |
| M | 0D | 18R | 0 | 5 | 25 | 34 | 62 | 70 | 200 | 5000 | µmol/l | |
| F | 18R | 99R+ | 0 | 3 | 20 | 29 | 65 | 80 | 250 | 5000 | µmol/l | |
| M | 18R | 99R+ | 0 | 5 | 25 | 35 | 63 | 75 | 220 | 5000 | µmol/l |
| Viz též: |
| Asparagin |
| S |
| * |
| Látková koncentrace |
| Systém: | S |
| Komponenta: | Asparagin |
| Druh veličiny: | Látková koncentrace |
| Jednotka: | µmol/l |
| Procedura: | Chromatografie-HPLC |
| Klíč: | 00883 |
| NPU Code: | NPU01319 |
| Gesce: | biochemie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo celé |
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 500 - 5000 |
| MTV: | SP, X |
| Třída hlavní: | Aminokyseliny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Krev |
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
| Pokyny k odběru vzorku: | |
| Součást vyšetření spektra aminokyselin. Pro stanovení je vhodnější plazma. | |
| Pokyny k předanalytické úpravě vzorku: | |
| Před analýzou sérum deproteinovat. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
| 4 - 8 °C: 24 h | |
| -20 °C: 1 r | |
| Poznámka ke stabilitě: | |
| Skladovat odseparované sérum, vzorek zamrazit. | |
| Text abstraktu ke komponentě |
|
Asparagin patří mezi neesenciální aminokyseliny, je amidem kyseliny asparagové. Asparagin tvoří spolu s glutaminem
latentní zásobu amoniaku v organismech (ve volné formě) a hraje důležitou roli při využívání amoniaku v biosyntetických
dějích. Terminologie Asparagin, 2-amino-3-karbamoylpropionát |
| Referenční meze |
| Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje | |
| F | 0D | 18R | 0 | 5 | 25 | 32 | 60 | 70 | 200 | 5000 | µmol/l | |
| M | 0D | 18R | 0 | 5 | 25 | 34 | 62 | 70 | 200 | 5000 | µmol/l | |
| F | 18R | 99R+ | 0 | 3 | 20 | 29 | 65 | 80 | 250 | 5000 | µmol/l | |
| M | 18R | 99R+ | 0 | 5 | 25 | 35 | 63 | 75 | 220 | 5000 | µmol/l |
| Viz též: |
| Asparagin |
| S |
| Chromatografie-HPLC |
| Látková koncentrace |
| Systém: | S |
| Komponenta: | Asparagin |
| Druh veličiny: | Látková koncentrace |
| Jednotka: | µmol/l |
| Procedura: | Chromatografie-IEC |
| Klíč: | 00884 |
| NPU Code: | NPU01319 |
| Gesce: | biochemie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo celé |
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 500 - 5000 |
| MTV: | SP, X |
| Třída hlavní: | Aminokyseliny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Krev |
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
| Pokyny k odběru vzorku: | |
| Součást vyšetření spektra aminokyselin. Pro stanovení je vhodnější plazma. | |
| Pokyny k předanalytické úpravě vzorku: | |
| Před analýzou sérum deproteinovat. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
| 4 - 8 °C: 24 h | |
| -20 °C: 1 r | |
| Poznámka ke stabilitě: | |
| Skladovat odseparované sérum, vzorek zamrazit. | |
| Text abstraktu ke komponentě |
|
Asparagin patří mezi neesenciální aminokyseliny, je amidem kyseliny asparagové. Asparagin tvoří spolu s glutaminem
latentní zásobu amoniaku v organismech (ve volné formě) a hraje důležitou roli při využívání amoniaku v biosyntetických
dějích. Terminologie Asparagin, 2-amino-3-karbamoylpropionát |
| Referenční meze |
| Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje | |
| F | 0D | 18R | 0 | 5 | 25 | 32 | 60 | 70 | 200 | 5000 | µmol/l | |
| M | 0D | 18R | 0 | 5 | 25 | 34 | 62 | 70 | 200 | 5000 | µmol/l | |
| F | 18R | 99R+ | 0 | 3 | 20 | 29 | 65 | 80 | 250 | 5000 | µmol/l | |
| M | 18R | 99R+ | 0 | 5 | 25 | 35 | 63 | 75 | 220 | 5000 | µmol/l |
| Viz též: |
| Asparagin |
| S |
| Chromatografie-IEC |
| Látková koncentrace |
| Systém: | S |
| Komponenta: | Asparagin |
| Druh veličiny: | Látková koncentrace |
| Jednotka: | µmol/l |
| Procedura: | Chromatografie-TLC |
| Klíč: | 00885 |
| NPU Code: | NPU01319 |
| Gesce: | biochemie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo celé |
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 500 - 5000 |
| MTV: | SP, X |
| Třída hlavní: | Aminokyseliny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Krev |
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
| Pokyny k odběru vzorku: | |
| Součást vyšetření spektra aminokyselin. Pro stanovení je vhodnější plazma. | |
| Pokyny k předanalytické úpravě vzorku: | |
| Před analýzou sérum deproteinovat. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
| 4 - 8 °C: 24 h | |
| -20 °C: 1 r | |
| Poznámka ke stabilitě: | |
| Skladovat odseparované sérum, vzorek zamrazit. | |
| Text abstraktu ke komponentě |
|
Asparagin patří mezi neesenciální aminokyseliny, je amidem kyseliny asparagové. Asparagin tvoří spolu s glutaminem
latentní zásobu amoniaku v organismech (ve volné formě) a hraje důležitou roli při využívání amoniaku v biosyntetických
dějích. Terminologie Asparagin, 2-amino-3-karbamoylpropionát |
| Referenční meze |
| Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje | |
| F | 0D | 18R | 0 | 5 | 25 | 32 | 60 | 70 | 200 | 5000 | µmol/l | |
| M | 0D | 18R | 0 | 5 | 25 | 34 | 62 | 70 | 200 | 5000 | µmol/l | |
| F | 18R | 99R+ | 0 | 3 | 20 | 29 | 65 | 80 | 250 | 5000 | µmol/l | |
| M | 18R | 99R+ | 0 | 5 | 25 | 35 | 63 | 75 | 220 | 5000 | µmol/l |
| Viz též: |
| Asparagin |
| S |
| Chromatografie-TLC |
| Látková koncentrace |
| Systém: | P |
| Komponenta: | Asparagin |
| Druh veličiny: | Látková koncentrace |
| Jednotka: | µmol/l |
| Procedura: | * |
| Klíč: | 00880 |
| NPU Code: | NPU01319 |
| Gesce: | biochemie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo celé |
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 500 - 5000 |
| MTV: | SP, BP, X |
| Třída hlavní: | Aminokyseliny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Krev |
| Odběr do: | Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou |
| Pokyny k odběru vzorku: | |
| Vhodným antikoagulans je heparin, EDTA. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
| Pokyny k předanalytické úpravě vzorku: | |
| Separaci plazmy centrifugací provést co nejdříve. Před analýzou plazmu deproteinovat. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 8 h |
| 4 - 8 °C: 24 h | |
| -20 °C: 1 r | |
| Poznámka ke stabilitě: | |
| Skladovat po odseparování plazmy, vzorek zamrazit. | |
| Text abstraktu ke komponentě |
|
Asparagin patří mezi neesenciální aminokyseliny, je amidem kyseliny asparagové. Asparagin tvoří spolu s glutaminem
latentní zásobu amoniaku v organismech (ve volné formě) a hraje důležitou roli při využívání amoniaku v biosyntetických
dějích. Terminologie Asparagin, 2-amino-3-karbamoylpropionát |
| Referenční meze |
| Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje | |
| F | 0D | 18R | 0 | 5 | 25 | 32 | 60 | 70 | 200 | 5000 | µmol/l | |
| M | 0D | 18R | 0 | 5 | 25 | 34 | 62 | 70 | 200 | 5000 | µmol/l | |
| F | 18R | 99R+ | 0 | 3 | 20 | 29 | 65 | 80 | 250 | 5000 | µmol/l | |
| M | 18R | 99R+ | 0 | 5 | 25 | 35 | 63 | 75 | 220 | 5000 | µmol/l |
| Viz též: |
| Asparagin |
| P |
| * |
| Látková koncentrace |
| Systém: | P |
| Komponenta: | Asparagin |
| Druh veličiny: | Látková koncentrace |
| Jednotka: | µmol/l |
| Procedura: | Chromatografie-IEC |
| Klíč: | 00881 |
| NPU Code: | NPU01319 |
| Gesce: | biochemie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo celé |
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 500 - 5000 |
| MTV: | SP, BP, X |
| Třída hlavní: | Aminokyseliny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Krev |
| Odběr do: | Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou |
| Pokyny k odběru vzorku: | |
| Vhodným antikoagulans je heparin, EDTA. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
| Pokyny k předanalytické úpravě vzorku: | |
| Separaci plazmy centrifugací provést co nejdříve. Před analýzou plazmu deproteinovat. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 8 h |
| 4 - 8 °C: 24 h | |
| -20 °C: 1 r | |
| Poznámka ke stabilitě: | |
| Skladovat po odseparování plazmy, vzorek zamrazit. | |
| Text abstraktu ke komponentě |
|
Asparagin patří mezi neesenciální aminokyseliny, je amidem kyseliny asparagové. Asparagin tvoří spolu s glutaminem
latentní zásobu amoniaku v organismech (ve volné formě) a hraje důležitou roli při využívání amoniaku v biosyntetických
dějích. Terminologie Asparagin, 2-amino-3-karbamoylpropionát |
| Referenční meze |
| Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje | |
| F | 0D | 18R | 0 | 5 | 25 | 32 | 60 | 70 | 200 | 5000 | µmol/l | |
| M | 0D | 18R | 0 | 5 | 25 | 34 | 62 | 70 | 200 | 5000 | µmol/l | |
| F | 18R | 99R+ | 0 | 3 | 20 | 29 | 65 | 80 | 250 | 5000 | µmol/l | |
| M | 18R | 99R+ | 0 | 5 | 25 | 35 | 63 | 75 | 220 | 5000 | µmol/l |
| Viz též: |
| Asparagin |
| P |
| Chromatografie-IEC |
| Látková koncentrace |
| Systém: | U |
| Komponenta: | Asparagin |
| Druh veličiny: | Látková koncentrace |
| Jednotka: | µmol/l |
| Procedura: | * |
| Klíč: | 00886 |
| NPU Code: | NPU01320 |
| Gesce: | biochemie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo celé |
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 1000 - 8000 |
| MTV: | UA, X |
| Třída hlavní: | Aminokyseliny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Moč |
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
| Pokyny k odběru vzorku: | |
| Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
| 4 - 8 °C: 5 d | |
| -20 °C: 5 r | |
| Poznámka ke stabilitě: | |
| Vzorek skladovat zamrazený. | |
| Text abstraktu ke komponentě |
|
Asparagin patří mezi neesenciální aminokyseliny, je amidem kyseliny asparagové. Asparagin tvoří spolu s glutaminem
latentní zásobu amoniaku v organismech (ve volné formě) a hraje důležitou roli při využívání amoniaku v biosyntetických
dějích. Terminologie Asparagin, 2-amino-3-karbamoylpropionát |
| Referenční meze |
| Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje | |
| 0D | 1R | 0 | 20 | 60 | 112 | 538 | 694 | 1680 | 8000 | µmol/l | ||
| F | 1R | 14R | 0 | 0 | 10 | 30 | 291 | 450 | 1050 | 8000 | µmol/l | |
| M | 1R | 14R | 0 | 0 | 5 | 20 | 184 | 285 | 670 | 8000 | µmol/l | |
| F | 14R | 99R+ | 0 | 0 | 13 | 40 | 150 | 220 | 300 | 8000 | µmol/l | |
| M | 14R | 99R+ | 0 | 0 | 10 | 30 | 120 | 200 | 300 | 8000 | µmol/l |
| Viz též: |
| Asparagin |
| U |
| * |
| Látková koncentrace |
| Systém: | U |
| Komponenta: | Asparagin |
| Druh veličiny: | Látková koncentrace |
| Jednotka: | µmol/l |
| Procedura: | Chromatografie-HPLC |
| Klíč: | 00887 |
| NPU Code: | NPU01320 |
| Gesce: | biochemie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo celé |
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 1000 - 8000 |
| MTV: | UA, X |
| Třída hlavní: | Aminokyseliny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Moč |
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
| Pokyny k odběru vzorku: | |
| Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
| 4 - 8 °C: 5 d | |
| -20 °C: 5 r | |
| Poznámka ke stabilitě: | |
| Vzorek skladovat zamrazený. | |
| Text abstraktu ke komponentě |
|
Asparagin patří mezi neesenciální aminokyseliny, je amidem kyseliny asparagové. Asparagin tvoří spolu s glutaminem
latentní zásobu amoniaku v organismech (ve volné formě) a hraje důležitou roli při využívání amoniaku v biosyntetických
dějích. Terminologie Asparagin, 2-amino-3-karbamoylpropionát |
| Referenční meze |
| Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje | |
| 0D | 1R | 0 | 20 | 60 | 112 | 538 | 694 | 1680 | 8000 | µmol/l | ||
| F | 1R | 14R | 0 | 0 | 10 | 30 | 291 | 450 | 1050 | 8000 | µmol/l | |
| M | 1R | 14R | 0 | 0 | 5 | 20 | 184 | 285 | 670 | 8000 | µmol/l | |
| F | 14R | 99R+ | 0 | 0 | 13 | 40 | 150 | 220 | 300 | 8000 | µmol/l | |
| M | 14R | 99R+ | 0 | 0 | 10 | 30 | 120 | 200 | 300 | 8000 | µmol/l |
| Viz též: |
| Asparagin |
| U |
| Chromatografie-HPLC |
| Látková koncentrace |
| Systém: | U |
| Komponenta: | Asparagin |
| Druh veličiny: | Látková koncentrace |
| Jednotka: | µmol/l |
| Procedura: | Chromatografie-IEC |
| Klíč: | 00888 |
| NPU Code: | NPU01320 |
| Gesce: | biochemie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo celé |
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 1000 - 8000 |
| MTV: | UA, X |
| Třída hlavní: | Aminokyseliny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Moč |
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
| Pokyny k odběru vzorku: | |
| Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
| 4 - 8 °C: 5 d | |
| -20 °C: 5 r | |
| Poznámka ke stabilitě: | |
| Vzorek skladovat zamrazený. | |
| Text abstraktu ke komponentě |
|
Asparagin patří mezi neesenciální aminokyseliny, je amidem kyseliny asparagové. Asparagin tvoří spolu s glutaminem
latentní zásobu amoniaku v organismech (ve volné formě) a hraje důležitou roli při využívání amoniaku v biosyntetických
dějích. Terminologie Asparagin, 2-amino-3-karbamoylpropionát |
| Referenční meze |
| Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje | |
| 0D | 1R | 0 | 20 | 60 | 112 | 538 | 694 | 1680 | 8000 | µmol/l | ||
| F | 1R | 14R | 0 | 0 | 10 | 30 | 291 | 450 | 1050 | 8000 | µmol/l | |
| M | 1R | 14R | 0 | 0 | 5 | 20 | 184 | 285 | 670 | 8000 | µmol/l | |
| F | 14R | 99R+ | 0 | 0 | 13 | 40 | 150 | 220 | 300 | 8000 | µmol/l | |
| M | 14R | 99R+ | 0 | 0 | 10 | 30 | 120 | 200 | 300 | 8000 | µmol/l |
| Viz též: |
| Asparagin |
| U |
| Chromatografie-IEC |
| Látková koncentrace |
| Systém: | U |
| Komponenta: | Asparagin |
| Druh veličiny: | Látková koncentrace |
| Jednotka: | µmol/l |
| Procedura: | Chromatografie-TLC |
| Klíč: | 00889 |
| NPU Code: | NPU01320 |
| Gesce: | biochemie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo celé |
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 1000 - 8000 |
| MTV: | UA, X |
| Třída hlavní: | Aminokyseliny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Moč |
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
| Pokyny k odběru vzorku: | |
| Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
| 4 - 8 °C: 5 d | |
| -20 °C: 5 r | |
| Poznámka ke stabilitě: | |
| Vzorek skladovat zamrazený. | |
| Text abstraktu ke komponentě |
|
Asparagin patří mezi neesenciální aminokyseliny, je amidem kyseliny asparagové. Asparagin tvoří spolu s glutaminem
latentní zásobu amoniaku v organismech (ve volné formě) a hraje důležitou roli při využívání amoniaku v biosyntetických
dějích. Terminologie Asparagin, 2-amino-3-karbamoylpropionát |
| Referenční meze |
| Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje | |
| 0D | 1R | 0 | 20 | 60 | 112 | 538 | 694 | 1680 | 8000 | µmol/l | ||
| F | 1R | 14R | 0 | 0 | 10 | 30 | 291 | 450 | 1050 | 8000 | µmol/l | |
| M | 1R | 14R | 0 | 0 | 5 | 20 | 184 | 285 | 670 | 8000 | µmol/l | |
| F | 14R | 99R+ | 0 | 0 | 13 | 40 | 150 | 220 | 300 | 8000 | µmol/l | |
| M | 14R | 99R+ | 0 | 0 | 10 | 30 | 120 | 200 | 300 | 8000 | µmol/l |
| Viz též: |
| Asparagin |
| U |
| Chromatografie-TLC |
| Látková koncentrace |
| Systém: | dU |
| Komponenta: | Asparagin |
| Druh veličiny: | Látkový tok |
| Jednotka: | µmol/d |
| Procedura: | * |
| Klíč: | 00876 |
| NPU Code: | NPU17756 |
| Gesce: | biochemie |
| Vznik: | Výpočet odpadu (za 24 hod) |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo celé |
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 1000 - 8000 |
| MTV: | UA, X |
| Třída hlavní: | Aminokyseliny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Moč |
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
| Pokyny k odběru vzorku: | |
| Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
| 4 - 8 °C: 5 d | |
| -20 °C: 5 r | |
| Poznámka ke stabilitě: | |
| Vzorek skladovat zamrazený. | |
| Text abstraktu ke komponentě |
|
Asparagin patří mezi neesenciální aminokyseliny, je amidem kyseliny asparagové. Asparagin tvoří spolu s glutaminem
latentní zásobu amoniaku v organismech (ve volné formě) a hraje důležitou roli při využívání amoniaku v biosyntetických
dějích. Terminologie Asparagin, 2-amino-3-karbamoylpropionát |
| Referenční meze |
| Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje | |
| 0D | 1R | 0 | 0 | 10 | 48 | 62 | 150 | 400 | 8000 | µmol/d | ||
| 1R | 14R | 0 | 0 | 10 | 97 | 150 | 350 | 500 | 8000 | µmol/d | ||
| 14R | 99R+ | 0 | 0 | 15 | 44 | 160 | 250 | 350 | 8000 | µmol/d |
| Viz též: |
| Asparagin |
| dU |
| * |
| Látkový tok |
| Systém: | dU |
| Komponenta: | Asparagin |
| Druh veličiny: | Látkový tok |
| Jednotka: | µmol/d |
| Procedura: | Chromatografie-HPLC |
| Klíč: | 00877 |
| NPU Code: | NPU17756 |
| Gesce: | biochemie |
| Vznik: | Výpočet odpadu (za 24 hod) |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo celé |
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 1000 - 8000 |
| MTV: | UA, X |
| Třída hlavní: | Aminokyseliny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Moč |
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
| Pokyny k odběru vzorku: | |
| Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
| 4 - 8 °C: 5 d | |
| -20 °C: 5 r | |
| Poznámka ke stabilitě: | |
| Vzorek skladovat zamrazený. | |
| Text abstraktu ke komponentě |
|
Asparagin patří mezi neesenciální aminokyseliny, je amidem kyseliny asparagové. Asparagin tvoří spolu s glutaminem
latentní zásobu amoniaku v organismech (ve volné formě) a hraje důležitou roli při využívání amoniaku v biosyntetických
dějích. Terminologie Asparagin, 2-amino-3-karbamoylpropionát |
| Referenční meze |
| Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje | |
| 0D | 1R | 0 | 0 | 10 | 48 | 62 | 150 | 400 | 8000 | µmol/d | ||
| 1R | 14R | 0 | 0 | 10 | 97 | 150 | 350 | 500 | 8000 | µmol/d | ||
| 14R | 99R+ | 0 | 0 | 15 | 44 | 160 | 250 | 350 | 8000 | µmol/d |
| Viz též: |
| Asparagin |
| dU |
| Chromatografie-HPLC |
| Látkový tok |
| Systém: | dU |
| Komponenta: | Asparagin |
| Druh veličiny: | Látkový tok |
| Jednotka: | µmol/d |
| Procedura: | Chromatografie-IEC |
| Klíč: | 00878 |
| NPU Code: | NPU17756 |
| Gesce: | biochemie |
| Vznik: | Výpočet odpadu (za 24 hod) |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo celé |
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 1000 - 8000 |
| MTV: | UA, X |
| Třída hlavní: | Aminokyseliny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Moč |
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
| Pokyny k odběru vzorku: | |
| Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
| 4 - 8 °C: 5 d | |
| -20 °C: 5 r | |
| Poznámka ke stabilitě: | |
| Vzorek skladovat zamrazený. | |
| Text abstraktu ke komponentě |
|
Asparagin patří mezi neesenciální aminokyseliny, je amidem kyseliny asparagové. Asparagin tvoří spolu s glutaminem
latentní zásobu amoniaku v organismech (ve volné formě) a hraje důležitou roli při využívání amoniaku v biosyntetických
dějích. Terminologie Asparagin, 2-amino-3-karbamoylpropionát |
| Referenční meze |
| Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje | |
| 0D | 1R | 0 | 0 | 10 | 48 | 62 | 150 | 400 | 8000 | µmol/d | ||
| 1R | 14R | 0 | 0 | 10 | 97 | 150 | 350 | 500 | 8000 | µmol/d | ||
| 14R | 99R+ | 0 | 0 | 15 | 44 | 160 | 250 | 350 | 8000 | µmol/d |
| Viz též: |
| Asparagin |
| dU |
| Chromatografie-IEC |
| Látkový tok |
| Systém: | dU |
| Komponenta: | Asparagin |
| Druh veličiny: | Látkový tok |
| Jednotka: | µmol/d |
| Procedura: | Chromatografie-TLC |
| Klíč: | 00879 |
| NPU Code: | NPU17756 |
| Gesce: | biochemie |
| Vznik: | Výpočet odpadu (za 24 hod) |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo celé |
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 1000 - 8000 |
| MTV: | UA, X |
| Třída hlavní: | Aminokyseliny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Moč |
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
| Pokyny k odběru vzorku: | |
| Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
| 4 - 8 °C: 5 d | |
| -20 °C: 5 r | |
| Poznámka ke stabilitě: | |
| Vzorek skladovat zamrazený. | |
| Text abstraktu ke komponentě |
|
Asparagin patří mezi neesenciální aminokyseliny, je amidem kyseliny asparagové. Asparagin tvoří spolu s glutaminem
latentní zásobu amoniaku v organismech (ve volné formě) a hraje důležitou roli při využívání amoniaku v biosyntetických
dějích. Terminologie Asparagin, 2-amino-3-karbamoylpropionát |
| Referenční meze |
| Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje | |
| 0D | 99R+ | 0 | 0 | 15 | 44 | 160 | 250 | 350 | 8000 | µmol/d |
| Viz též: |
| Asparagin |
| dU |
| Chromatografie-TLC |
| Látkový tok |
| Systém: | Likvor |
| Komponenta: | Asparagin |
| Druh veličiny: | Látková koncentrace |
| Jednotka: | µmol/l |
| Procedura: | * |
| Klíč: | 00874 |
| NPU Code: | NPU01318 |
| Gesce: | biochemie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo celé |
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 300 - 3000 |
| MTV: | CSF, X |
| Třída hlavní: | Aminokyseliny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Likvor |
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
| Pokyny k odběru vzorku: | |
| Zabránit příměsi krve. Delší transport v chladu. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
| Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 24 h při doporučené teplotě 4°C. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 8 h |
| 4 - 8 °C: 24 h | |
| -20 °C: 1 r | |
| Poznámka ke stabilitě: | |
| Vzorek skladovat zamrazený. | |
| Text abstraktu ke komponentě |
|
Asparagin patří mezi neesenciální aminokyseliny, je amidem kyseliny asparagové. Asparagin tvoří spolu s glutaminem
latentní zásobu amoniaku v organismech (ve volné formě) a hraje důležitou roli při využívání amoniaku v biosyntetických
dějích. Terminologie Asparagin, 2-amino-3-karbamoylpropionát |
| Referenční meze |
| Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje | |
| 0D | 99R+ | 0 | 0 | 0 | 4 | 12 | 16 | 28 | 3000 | µmol/l |
| Viz též: |
| Asparagin |
| Likvor |
| * |
| Látková koncentrace |
| Systém: | Likvor |
| Komponenta: | Asparagin |
| Druh veličiny: | Látková koncentrace |
| Jednotka: | µmol/l |
| Procedura: | Chromatografie-IEC |
| Klíč: | 00875 |
| NPU Code: | NPU01318 |
| Gesce: | biochemie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo celé |
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 300 - 3000 |
| MTV: | CSF, X |
| Třída hlavní: | Aminokyseliny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Likvor |
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
| Pokyny k odběru vzorku: | |
| Zabránit příměsi krve. Delší transport v chladu. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
| Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 24 h při doporučené teplotě 4°C. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 8 h |
| 4 - 8 °C: 24 h | |
| -20 °C: 1 r | |
| Poznámka ke stabilitě: | |
| Vzorek skladovat zamrazený. | |
| Text abstraktu ke komponentě |
|
Asparagin patří mezi neesenciální aminokyseliny, je amidem kyseliny asparagové. Asparagin tvoří spolu s glutaminem
latentní zásobu amoniaku v organismech (ve volné formě) a hraje důležitou roli při využívání amoniaku v biosyntetických
dějích. Terminologie Asparagin, 2-amino-3-karbamoylpropionát |
| Referenční meze |
| Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje | |
| 0D | 99R+ | 0 | 0 | 0 | 4 | 12 | 16 | 28 | 3000 | µmol/l |
| Viz též: |
| Asparagin |
| Likvor |
| Chromatografie-IEC |
| Látková koncentrace |