| Systém: | S |
| Komponenta: | Mannose binding lectin |
| Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace |
| Jednotka: | mg/l |
| Procedura: | * |
| Klíč: | 12202 |
| NPU Code: | NPU27079 |
| Gesce: | imunologie a alergologie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa |
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 50 - 100 |
| MTV: | SP, X |
| Třída hlavní: | Proteiny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Krev |
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
| Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d |
| 4 - 8 °C: 1 týden | |
| -20 °C: 12 týden | |
| Text abstraktu ke komponentě |
| Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí. |
| Referenční meze |
| Viz též: |
| Mannose binding lectin |
| S |
| * |
| Hmotnostní koncentrace |
| Systém: | S |
| Komponenta: | Mannose binding lectin |
| Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace |
| Jednotka: | mg/l |
| Procedura: | IA |
| Klíč: | 19661 |
| NPU Code: | NPU27079 |
| Gesce: | imunologie a alergologie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa |
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 50 - 100 |
| MTV: | SP, X |
| Třída hlavní: | Proteiny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Krev |
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
| Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d |
| 4 - 8 °C: 1 týden | |
| -20 °C: 12 týden | |
| Text abstraktu ke komponentě |
| Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí. |
| Referenční meze |
| Viz též: |
| Mannose binding lectin |
| S |
| IA |
| Hmotnostní koncentrace |
| Systém: | S |
| Komponenta: | Mannose binding lectin |
| Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace |
| Jednotka: | mg/l |
| Procedura: | Nefelometrie |
| Klíč: | 12439 |
| NPU Code: | NPU27079 |
| Gesce: | imunologie a alergologie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa |
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 50 - 100 |
| MTV: | SP, X |
| Třída hlavní: | Proteiny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Krev |
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
| Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d |
| 4 - 8 °C: 1 týden | |
| -20 °C: 12 týden | |
| Text abstraktu ke komponentě |
| Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí. |
| Referenční meze |
| Viz též: |
| Mannose binding lectin |
| S |
| Nefelometrie |
| Hmotnostní koncentrace |
| Systém: | P |
| Komponenta: | Mannose binding lectin |
| Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace |
| Jednotka: | mg/l |
| Procedura: | * |
| Klíč: | 12200 |
| NPU Code: | NPU27079 |
| Gesce: | imunologie a alergologie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa |
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 50 - 100 |
| MTV: | SP, BP, X |
| Třída hlavní: | Proteiny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Krev |
| Odběr do: | Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou |
| Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d |
| 4 - 8 °C: 1 týden | |
| -20 °C: 12 týden | |
| Text abstraktu ke komponentě |
| Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí. |
| Referenční meze |
| Viz též: |
| Mannose binding lectin |
| P |
| * |
| Hmotnostní koncentrace |
| Systém: | P |
| Komponenta: | Mannose binding lectin |
| Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace |
| Jednotka: | mg/l |
| Procedura: | IA |
| Klíč: | 19660 |
| NPU Code: | NPU27079 |
| Gesce: | imunologie a alergologie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa |
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 50 - 100 |
| MTV: | SP, BP, X |
| Třída hlavní: | Proteiny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Krev |
| Odběr do: | Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou |
| Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d |
| 4 - 8 °C: 1 týden | |
| -20 °C: 12 týden | |
| Text abstraktu ke komponentě |
| Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí. |
| Referenční meze |
| Viz též: |
| Mannose binding lectin |
| P |
| IA |
| Hmotnostní koncentrace |
| Systém: | P |
| Komponenta: | Mannose binding lectin |
| Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace |
| Jednotka: | mg/l |
| Procedura: | Nefelometrie |
| Klíč: | 12201 |
| NPU Code: | NPU27079 |
| Gesce: | imunologie a alergologie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa |
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 50 - 100 |
| MTV: | SP, BP, X |
| Třída hlavní: | Proteiny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Krev |
| Odběr do: | Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou |
| Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d |
| 4 - 8 °C: 1 týden | |
| -20 °C: 12 týden | |
| Text abstraktu ke komponentě |
| Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí. |
| Referenční meze |
| Viz též: |
| Mannose binding lectin |
| P |
| Nefelometrie |
| Hmotnostní koncentrace |