| Systém: | U |
| Komponenta: | Sacharidy |
| Druh veličiny: | Vlastnost / popis |
| Jednotka: | - |
| Procedura: | * |
| Klíč: | 11290 |
| NPU Code: |
| Gesce: | biochemie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | X |
| Formát ref. mezí: | bez referenčních mezí |
| Formát hodnoty: | volný neformalizovaný text |
| Mezní hodnoty: |
| MTV: | UA, X |
| Třída hlavní: | Sacharidy |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Volným textem. |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Moč |
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
| Pokyny k odběru vzorku: | |
| Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. | |
| Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 2 h při doporučené teplotě 22°C. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
| 4 - 8 °C: 5 d | |
| -20 °C: 5 r | |
| Poznámka ke stabilitě: | |
| Vzorek skladovat zamrazený. | |
| Text abstraktu ke komponentě |
| Referenční meze |
| Viz též: |
| U |
| * |
| Vlastnost / popis |
| Systém: | U |
| Komponenta: | Sacharidy |
| Druh veličiny: | Vlastnost / popis |
| Jednotka: | - |
| Procedura: | Chromatografie-TLC |
| Klíč: | 11291 |
| NPU Code: |
| Gesce: | biochemie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | X |
| Formát ref. mezí: | bez referenčních mezí |
| Formát hodnoty: | volný neformalizovaný text |
| Mezní hodnoty: |
| MTV: | UA, X |
| Třída hlavní: | Sacharidy |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Volným textem. |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Moč |
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
| Pokyny k odběru vzorku: | |
| Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. | |
| Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 2 h při doporučené teplotě 22°C. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
| 4 - 8 °C: 5 d | |
| -20 °C: 5 r | |
| Poznámka ke stabilitě: | |
| Vzorek skladovat zamrazený. | |
| Text abstraktu ke komponentě |
| Referenční meze |
| Viz též: |
| U |
| Chromatografie-TLC |
| Vlastnost / popis |