Systém: | S |
Komponenta: | Lipemický index (pro hodnocení chylozity) |
Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace |
Jednotka: | g/l |
Procedura: | Absorpční spektrofotometrie |
Klíč: | 52767 |
NPU Code: |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "menší než" |
Formát hodnoty: | číslo na 1 desetinné místo |
Mezní hodnoty: | 0 - 20 |
MTV: | SP, X |
Třída hlavní: | Stav materiálu |
Pokyny, poznámky, info: |
POZOR: Tato položka (index) v podstatě orientačním způsobem informuje o volných lipoprtoteinech v séru a je určena pouze pro posouzení kvality biologického materiálu. Neslouží k diagnostickým účelům! Vyšetření nelze objednávat, je vydáváno na základě rozhodnutí laboratoře. Definice je v souladu s EHK SEKK T04. Hodnocení - viz položka 52770. |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | |
Odběr do: | |
Text abstraktu ke komponentě |
Referenční meze |
Viz též: |
S |
Absorpční spektrofotometrie |
Hmotnostní koncentrace |
Systém: | P |
Komponenta: | Lipemický index (pro hodnocení chylozity) |
Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace |
Jednotka: | g/l |
Procedura: | Absorpční spektrofotometrie |
Klíč: | 52766 |
NPU Code: |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "menší než" |
Formát hodnoty: | číslo na 1 desetinné místo |
Mezní hodnoty: | 0 - 20 |
MTV: | SP, BP, X |
Třída hlavní: | Stav materiálu |
Pokyny, poznámky, info: |
POZOR: Tato položka (index) v podstatě orientačním způsobem informuje o volných lipoprtoteinech v plazmě a je určena pouze pro posouzení kvality biologického materiálu. Neslouží k diagnostickým účelům! Vyšetření nelze objednávat, je vydáváno na základě rozhodnutí laboratoře. Definice je v souladu s EHK SEKK T04. Hodnocení - viz položka 52768. |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | |
Odběr do: | |
Text abstraktu ke komponentě |
Referenční meze |
Viz též: |
P |
Absorpční spektrofotometrie |
Hmotnostní koncentrace |