Mannose binding lectin

Mannose binding lectin



S_Mannose binding lectin

Mannose binding lectin (S; hmot. konc. [mg/l] *)
Mannose binding lectin (S; hmot. konc. [mg/l] IA)
Mannose binding lectin (S; hmot. konc. [mg/l] Nefelometrie)

P_Mannose binding lectin

Mannose binding lectin (P; hmot. konc. [mg/l] *)
Mannose binding lectin (P; hmot. konc. [mg/l] IA)
Mannose binding lectin (P; hmot. konc. [mg/l] Nefelometrie)


Mannose binding lectin (S; hmot. konc. [mg/l] *)

Systém: S
Komponenta: Mannose binding lectin
Druh veličiny: Hmotnostní koncentrace
Jednotka: mg/l
Procedura: *
Klíč: 12202
NPU Code: NPU27079
Gesce: imunologie a alergologie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo na 2 desetinná místa
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 50 - 100
MTV: SP, X
Třída hlavní: Proteiny
Pokyny, poznámky, info:

Podklady pro preanalytickou fázi

Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 1 d
4 - 8 °C: 1 týden
-20 °C: 12 týden



Text abstraktu ke komponentě
Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí.

Referenční meze

Viz též:
Mannose binding lectin
S
*
Hmotnostní koncentrace



Mannose binding lectin (S; hmot. konc. [mg/l] IA)

Systém: S
Komponenta: Mannose binding lectin
Druh veličiny: Hmotnostní koncentrace
Jednotka: mg/l
Procedura: IA
Klíč: 19661
NPU Code: NPU27079
Gesce: imunologie a alergologie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo na 2 desetinná místa
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 50 - 100
MTV: SP, X
Třída hlavní: Proteiny
Pokyny, poznámky, info:

Podklady pro preanalytickou fázi

Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 1 d
4 - 8 °C: 1 týden
-20 °C: 12 týden



Text abstraktu ke komponentě
Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí.

Referenční meze

Viz též:
Mannose binding lectin
S
IA
Hmotnostní koncentrace



Mannose binding lectin (S; hmot. konc. [mg/l] Nefelometrie)

Systém: S
Komponenta: Mannose binding lectin
Druh veličiny: Hmotnostní koncentrace
Jednotka: mg/l
Procedura: Nefelometrie
Klíč: 12439
NPU Code: NPU27079
Gesce: imunologie a alergologie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo na 2 desetinná místa
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 50 - 100
MTV: SP, X
Třída hlavní: Proteiny
Pokyny, poznámky, info:

Podklady pro preanalytickou fázi

Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 1 d
4 - 8 °C: 1 týden
-20 °C: 12 týden



Text abstraktu ke komponentě
Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí.

Referenční meze

Viz též:
Mannose binding lectin
S
Nefelometrie
Hmotnostní koncentrace



Mannose binding lectin (P; hmot. konc. [mg/l] *)

Systém: P
Komponenta: Mannose binding lectin
Druh veličiny: Hmotnostní koncentrace
Jednotka: mg/l
Procedura: *
Klíč: 12200
NPU Code: NPU27079
Gesce: imunologie a alergologie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo na 2 desetinná místa
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 50 - 100
MTV: SP, BP, X
Třída hlavní: Proteiny
Pokyny, poznámky, info:

Podklady pro preanalytickou fázi

Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 1 d
4 - 8 °C: 1 týden
-20 °C: 12 týden



Text abstraktu ke komponentě
Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí.

Referenční meze

Viz též:
Mannose binding lectin
P
*
Hmotnostní koncentrace



Mannose binding lectin (P; hmot. konc. [mg/l] IA)

Systém: P
Komponenta: Mannose binding lectin
Druh veličiny: Hmotnostní koncentrace
Jednotka: mg/l
Procedura: IA
Klíč: 19660
NPU Code: NPU27079
Gesce: imunologie a alergologie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo na 2 desetinná místa
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 50 - 100
MTV: SP, BP, X
Třída hlavní: Proteiny
Pokyny, poznámky, info:

Podklady pro preanalytickou fázi

Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 1 d
4 - 8 °C: 1 týden
-20 °C: 12 týden



Text abstraktu ke komponentě
Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí.

Referenční meze

Viz též:
Mannose binding lectin
P
IA
Hmotnostní koncentrace



Mannose binding lectin (P; hmot. konc. [mg/l] Nefelometrie)

Systém: P
Komponenta: Mannose binding lectin
Druh veličiny: Hmotnostní koncentrace
Jednotka: mg/l
Procedura: Nefelometrie
Klíč: 12201
NPU Code: NPU27079
Gesce: imunologie a alergologie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo na 2 desetinná místa
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 50 - 100
MTV: SP, BP, X
Třída hlavní: Proteiny
Pokyny, poznámky, info:

Podklady pro preanalytickou fázi

Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 1 d
4 - 8 °C: 1 týden
-20 °C: 12 týden



Text abstraktu ke komponentě
Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí.

Referenční meze

Viz též:
Mannose binding lectin
P
Nefelometrie
Hmotnostní koncentrace