| Systém: | S | 
| Komponenta: | Mannose binding lectin | 
| Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace | 
| Jednotka: | mg/l | 
| Procedura: | * | 
| Klíč: | 12202 | 
| NPU Code: | NPU27079 | 
| Gesce: | imunologie a alergologie | 
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři | 
| Typ položky: | NF | 
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" | 
| Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa | 
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 50 - 100 | 
| MTV: | SP, X | 
| Třída hlavní: | Proteiny | 
| Pokyny, poznámky, info: | 
| Podklady pro preanalytickou fázi | 
| Materiál: | Krev | 
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy | 
| Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d | 
| 4 - 8 °C: 1 týden | |
| -20 °C: 12 týden | |
| Text abstraktu ke komponentě | 
| Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí. | 
| Referenční meze | 
| Viz též: | 
| Mannose binding lectin | 
| S | 
| * | 
| Hmotnostní koncentrace | 
| Systém: | S | 
| Komponenta: | Mannose binding lectin | 
| Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace | 
| Jednotka: | mg/l | 
| Procedura: | IA | 
| Klíč: | 19661 | 
| NPU Code: | NPU27079 | 
| Gesce: | imunologie a alergologie | 
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři | 
| Typ položky: | NF | 
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" | 
| Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa | 
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 50 - 100 | 
| MTV: | SP, X | 
| Třída hlavní: | Proteiny | 
| Pokyny, poznámky, info: | 
| Podklady pro preanalytickou fázi | 
| Materiál: | Krev | 
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy | 
| Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d | 
| 4 - 8 °C: 1 týden | |
| -20 °C: 12 týden | |
| Text abstraktu ke komponentě | 
| Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí. | 
| Referenční meze | 
| Viz též: | 
| Mannose binding lectin | 
| S | 
| IA | 
| Hmotnostní koncentrace | 
| Systém: | S | 
| Komponenta: | Mannose binding lectin | 
| Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace | 
| Jednotka: | mg/l | 
| Procedura: | Nefelometrie | 
| Klíč: | 12439 | 
| NPU Code: | NPU27079 | 
| Gesce: | imunologie a alergologie | 
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři | 
| Typ položky: | NF | 
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" | 
| Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa | 
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 50 - 100 | 
| MTV: | SP, X | 
| Třída hlavní: | Proteiny | 
| Pokyny, poznámky, info: | 
| Podklady pro preanalytickou fázi | 
| Materiál: | Krev | 
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy | 
| Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d | 
| 4 - 8 °C: 1 týden | |
| -20 °C: 12 týden | |
| Text abstraktu ke komponentě | 
| Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí. | 
| Referenční meze | 
| Viz též: | 
| Mannose binding lectin | 
| S | 
| Nefelometrie | 
| Hmotnostní koncentrace | 
| Systém: | P | 
| Komponenta: | Mannose binding lectin | 
| Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace | 
| Jednotka: | mg/l | 
| Procedura: | * | 
| Klíč: | 12200 | 
| NPU Code: | NPU27079 | 
| Gesce: | imunologie a alergologie | 
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři | 
| Typ položky: | NF | 
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" | 
| Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa | 
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 50 - 100 | 
| MTV: | SP, BP, X | 
| Třída hlavní: | Proteiny | 
| Pokyny, poznámky, info: | 
| Podklady pro preanalytickou fázi | 
| Materiál: | Krev | 
| Odběr do: | Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou | 
| Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d | 
| 4 - 8 °C: 1 týden | |
| -20 °C: 12 týden | |
| Text abstraktu ke komponentě | 
| Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí. | 
| Referenční meze | 
| Viz též: | 
| Mannose binding lectin | 
| P | 
| * | 
| Hmotnostní koncentrace | 
| Systém: | P | 
| Komponenta: | Mannose binding lectin | 
| Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace | 
| Jednotka: | mg/l | 
| Procedura: | IA | 
| Klíč: | 19660 | 
| NPU Code: | NPU27079 | 
| Gesce: | imunologie a alergologie | 
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři | 
| Typ položky: | NF | 
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" | 
| Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa | 
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 50 - 100 | 
| MTV: | SP, BP, X | 
| Třída hlavní: | Proteiny | 
| Pokyny, poznámky, info: | 
| Podklady pro preanalytickou fázi | 
| Materiál: | Krev | 
| Odběr do: | Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou | 
| Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d | 
| 4 - 8 °C: 1 týden | |
| -20 °C: 12 týden | |
| Text abstraktu ke komponentě | 
| Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí. | 
| Referenční meze | 
| Viz též: | 
| Mannose binding lectin | 
| P | 
| IA | 
| Hmotnostní koncentrace | 
| Systém: | P | 
| Komponenta: | Mannose binding lectin | 
| Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace | 
| Jednotka: | mg/l | 
| Procedura: | Nefelometrie | 
| Klíč: | 12201 | 
| NPU Code: | NPU27079 | 
| Gesce: | imunologie a alergologie | 
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři | 
| Typ položky: | NF | 
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" | 
| Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa | 
| Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 50 - 100 | 
| MTV: | SP, BP, X | 
| Třída hlavní: | Proteiny | 
| Pokyny, poznámky, info: | 
| Podklady pro preanalytickou fázi | 
| Materiál: | Krev | 
| Odběr do: | Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou | 
| Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d | 
| 4 - 8 °C: 1 týden | |
| -20 °C: 12 týden | |
| Text abstraktu ke komponentě | 
| Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí. | 
| Referenční meze | 
| Viz též: | 
| Mannose binding lectin | 
| P | 
| Nefelometrie | 
| Hmotnostní koncentrace |