Informace k mikrobiologickým blokům

 

 

Vysvětlení vazeb mezi objednávkou a nálezem:

 

Objednavatel požaduje kultivační nebo mikroskopické vyšetření. Objednávka je elektronickou cestou realizována za pomoci bloku lopk, který je součástí bloku lo (informace o vzorku jsou v bloku loi). Vlastní konkrétní objednávka je vložena do bloku lopok, který je součástí bloku lopk.  Viz:  lo,  lopk,  lopok.

 

K realizaci objednávky a k realizaci zpracování se využívají mikrobiologické objednávkové položky typu “systém_AGENS_procedura”, jejichž hodnota “vznik” = K. K jednomu vzorku z jednoho systému může být zasláno více objednávek lišících se na úrovni procedury. Tyto položky neslouží ke sdělování výsledků.

 

Ke sdělování výsledků je pro každou skupinu (dvojici) “systém_AGENS” vytvořena položka pro sdělování mikrobiologických nálezových bloků “systém_AGENS_DTP”. Prostřednictvím této jedné položky jsou sdělovány výsledky k zaslanému jednomu vzorku z konkrétního systému (vázané k jednomu pacientovi a k jednomu času odběru = události). Prostřednictvím této nálezové položky mohou být výsledky zasílané průběžně (tak jak jsou postupně zpracovávány) - viz “stav_zprac” v bloku  vrk.

 

Laboratoř vydává výsledky prostřednictvím bloku vrk, který je součástí bloku vr. Pokud je zjištěn alespoň jeden agens, je tato informace sdělena ve vloženém bloku vrkpa. Pro každý agens je vždy samostatný blok  vrkpa.

 

Informace o konstrukci mikrobiologických položkách NČLP - viz mikrobiologická vyšetření v NČLP a DS .