Metodika ÚZIS ČR

 

Sběr výkazu, L (MZ) 1-02 - Pololetní výkaz o lůžkovém fondu poskytovatele lůžkové péče a jeho využití, proběhne za 1. pololetí roku 2014 již pouze v elektronické podobě, prostřednictvím aplikace Centrálního úložiště výkazů (CÚV).

Šablonu s předvyplněnými identifikátory poskytovatele i jednotlivých lůžkových oddělení a pracovišť bude možné si stáhnout (od 25. 6. 2014) po přihlášení uživatele na adrese: https://snzr.uzis.cz/cud/. Pokud Vaše lůžkové zařízení nemá ještě zaregistrovaného pracovníka zodpovědného za vyplnění výkazu o lůžkovém fondu, může tak učinit prostřednictvím elektronické žádosti uvedené též na této adrese. K dispozici je i stručný návod k registraci a stažení Filleru SW602.

Vzhledem k tomu, že se jedná o zásadní procesní změnu, prodloužili jsme termín sběru za 1. pololetí z 15. července na 1. srpna 2014. Po celou dobu vyplňování a kompletace výkazu budou Vašim zaměstnancům k dispozici radou i pomocí naši kolegové na spádových Regionálních pracovištích – viz http://www.uzis.cz/kontakty.

Na základě vyhodnocení sběru dat za pololetí 2014 bude definováno nové XML rozhraní pro roční sběr dat výkazu L (MZ) 1-02. To bude zařazeno do DS MZ pro 4. čtvrtletí 2014.

 

 

Formuláře, pokyny pro vyplňování, popis v DS:

 

Národní zdravotní registry, výkazy

 

Číselníky NZIS - seznam

 

Kompletní popis všech bloků NZIS včetně vzájemných vazeb

 

 

Komunikace s ÚZIS ČR:

 

Komunikace s ÚZIS ČR - pokyny

 

  

 

Další informace jsou k dispozici v popisu Datového standardu MZ ČR - viz například:

 

Kompletní popis všech bloků DS včetně vzájemných vazeb

 

Seznam změn v blocích a číselnících DS od vydání DS 3.01.01

Seznam změn v blocích a číselnících DS od vydání DS 4.01.01

 

.