Systém: | S |
Komponenta: | Leucin |
Druh veličiny: | Látková koncentrace |
Jednotka: | µmol/l |
Procedura: | * |
Klíč: | 02340 |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo celé |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 700 - 5000 |
MTV: | X, SP |
Třída hlavní: | Aminokyseliny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
Pokyny k odběru vzorku: | |
Součást vyšetření spektra aminokyselin. Pro stanovení je vhodnější plazma. | |
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku: | |
Před analýzou sérum deproteinovat. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
4 - 8 °C: 24 h | |
-20 °C: 1 r | |
Poznámka ke stabilitě: | |
Skladovat odseparované sérum, vzorek zamrazit. |
Text abstraktu ke komponentě |
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem. |
Referenční meze |
M | 15R | 99R+ | 0 | 10 | 37 | 97 | 217 | 300 | 850 | 5000 | µmol/l |
Viz též: |
Leucin |
S |
* |
Látková koncentrace |
Systém: | S |
Komponenta: | Leucin |
Druh veličiny: | Látková koncentrace |
Jednotka: | µmol/l |
Procedura: | Chromatografie-HPLC |
Klíč: | 02341 |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo celé |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 700 - 5000 |
MTV: | X, SP |
Třída hlavní: | Aminokyseliny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
Pokyny k odběru vzorku: | |
Součást vyšetření spektra aminokyselin. Pro stanovení je vhodnější plazma. | |
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku: | |
Před analýzou sérum deproteinovat. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
4 - 8 °C: 24 h | |
-20 °C: 1 r | |
Poznámka ke stabilitě: | |
Skladovat odseparované sérum, vzorek zamrazit. |
Text abstraktu ke komponentě |
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem. |
Referenční meze |
M | 15R | 99R+ | 0 | 10 | 37 | 97 | 217 | 300 | 850 | 5000 | µmol/l |
Viz též: |
Leucin |
S |
Chromatografie-HPLC |
Látková koncentrace |
Systém: | S |
Komponenta: | Leucin |
Druh veličiny: | Látková koncentrace |
Jednotka: | µmol/l |
Procedura: | Chromatografie-IEC |
Klíč: | 02342 |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo celé |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 700 - 5000 |
MTV: | X, SP |
Třída hlavní: | Aminokyseliny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
Pokyny k odběru vzorku: | |
Součást vyšetření spektra aminokyselin. Pro stanovení je vhodnější plazma. | |
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku: | |
Před analýzou sérum deproteinovat. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
4 - 8 °C: 24 h | |
-20 °C: 1 r | |
Poznámka ke stabilitě: | |
Skladovat odseparované sérum, vzorek zamrazit. |
Text abstraktu ke komponentě |
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem. |
Referenční meze |
M | 15R | 99R+ | 0 | 10 | 37 | 97 | 217 | 300 | 850 | 5000 | µmol/l |
Viz též: |
Leucin |
S |
Chromatografie-IEC |
Látková koncentrace |
Systém: | S |
Komponenta: | Leucin |
Druh veličiny: | Látková koncentrace |
Jednotka: | µmol/l |
Procedura: | Chromatografie-TLC |
Klíč: | 02343 |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo celé |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 700 - 5000 |
MTV: | X, SP |
Třída hlavní: | Aminokyseliny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
Pokyny k odběru vzorku: | |
Součást vyšetření spektra aminokyselin. Pro stanovení je vhodnější plazma. | |
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku: | |
Před analýzou sérum deproteinovat. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
4 - 8 °C: 24 h | |
-20 °C: 1 r | |
Poznámka ke stabilitě: | |
Skladovat odseparované sérum, vzorek zamrazit. |
Text abstraktu ke komponentě |
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem. |
Referenční meze |
M | 15R | 99R+ | 0 | 10 | 37 | 97 | 217 | 300 | 850 | 5000 | µmol/l |
Viz též: |
Leucin |
S |
Chromatografie-TLC |
Látková koncentrace |
Systém: | P |
Komponenta: | Leucin |
Druh veličiny: | Látková koncentrace |
Jednotka: | µmol/l |
Procedura: | * |
Klíč: | 02338 |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo celé |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 700 - 5000 |
MTV: | X, BP, SP |
Třída hlavní: | Aminokyseliny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou |
Pokyny k odběru vzorku: | |
Vhodným antikoagulans je heparin, EDTA. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku: | |
Separaci plazmy centrifugací provést co nejdříve. Před analýzou plazmu deproteinovat. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 8 h |
4 - 8 °C: 24 h | |
-20 °C: 1 r | |
Poznámka ke stabilitě: | |
Skladovat po odseparování plazmy, vzorek zamrazit. |
Text abstraktu ke komponentě |
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem. |
Referenční meze |
M | 15R | 99R+ | 0 | 10 | 37 | 97 | 217 | 300 | 850 | 5000 | µmol/l |
Viz též: |
Leucin |
P |
* |
Látková koncentrace |
Systém: | P |
Komponenta: | Leucin |
Druh veličiny: | Látková koncentrace |
Jednotka: | µmol/l |
Procedura: | Chromatografie-IEC |
Klíč: | 02339 |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo celé |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 700 - 5000 |
MTV: | X, BP, SP |
Třída hlavní: | Aminokyseliny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou |
Pokyny k odběru vzorku: | |
Vhodným antikoagulans je heparin, EDTA. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku: | |
Separaci plazmy centrifugací provést co nejdříve. Před analýzou plazmu deproteinovat. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 8 h |
4 - 8 °C: 24 h | |
-20 °C: 1 r | |
Poznámka ke stabilitě: | |
Skladovat po odseparování plazmy, vzorek zamrazit. |
Text abstraktu ke komponentě |
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem. |
Referenční meze |
M | 15R | 99R+ | 0 | 10 | 37 | 97 | 217 | 300 | 850 | 5000 | µmol/l |
Viz též: |
Leucin |
P |
Chromatografie-IEC |
Látková koncentrace |
Systém: | U |
Komponenta: | Leucin |
Druh veličiny: | Látková koncentrace |
Jednotka: | µmol/l |
Procedura: | * |
Klíč: | 02344 |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo celé |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 300 - 5000 |
MTV: | X, UA |
Třída hlavní: | Aminokyseliny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Moč |
Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
Pokyny k odběru vzorku: | |
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
4 - 8 °C: 5 d | |
-20 °C: 5 r | |
Poznámka ke stabilitě: | |
Vzorek skladovat zamrazený. |
Text abstraktu ke komponentě |
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem. |
Referenční meze |
M | 14R | 99R+ | 0 | 0 | 7 | 19 | 56 | 85 | 250 | 5000 | µmol/l |
Viz též: |
Leucin |
U |
* |
Látková koncentrace |
Systém: | U |
Komponenta: | Leucin |
Druh veličiny: | Látková koncentrace |
Jednotka: | µmol/l |
Procedura: | Chromatografie-HPLC |
Klíč: | 02345 |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo celé |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 300 - 5000 |
MTV: | X, UA |
Třída hlavní: | Aminokyseliny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Moč |
Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
Pokyny k odběru vzorku: | |
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
4 - 8 °C: 5 d | |
-20 °C: 5 r | |
Poznámka ke stabilitě: | |
Vzorek skladovat zamrazený. |
Text abstraktu ke komponentě |
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem. |
Referenční meze |
M | 14R | 99R+ | 0 | 0 | 7 | 19 | 56 | 85 | 250 | 5000 | µmol/l |
Viz též: |
Leucin |
U |
Chromatografie-HPLC |
Látková koncentrace |
Systém: | U |
Komponenta: | Leucin |
Druh veličiny: | Látková koncentrace |
Jednotka: | µmol/l |
Procedura: | Chromatografie-IEC |
Klíč: | 02346 |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo celé |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 300 - 5000 |
MTV: | X, UA |
Třída hlavní: | Aminokyseliny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Moč |
Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
Pokyny k odběru vzorku: | |
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
4 - 8 °C: 5 d | |
-20 °C: 5 r | |
Poznámka ke stabilitě: | |
Vzorek skladovat zamrazený. |
Text abstraktu ke komponentě |
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem. |
Referenční meze |
M | 14R | 99R+ | 0 | 0 | 7 | 19 | 56 | 85 | 250 | 5000 | µmol/l |
Viz též: |
Leucin |
U |
Chromatografie-IEC |
Látková koncentrace |
Systém: | U |
Komponenta: | Leucin |
Druh veličiny: | Látková koncentrace |
Jednotka: | µmol/l |
Procedura: | Chromatografie-TLC |
Klíč: | 02347 |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo celé |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 300 - 5000 |
MTV: | X, UA |
Třída hlavní: | Aminokyseliny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Moč |
Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
Pokyny k odběru vzorku: | |
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
4 - 8 °C: 5 d | |
-20 °C: 5 r | |
Poznámka ke stabilitě: | |
Vzorek skladovat zamrazený. |
Text abstraktu ke komponentě |
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem. |
Referenční meze |
M | 14R | 99R+ | 0 | 0 | 7 | 19 | 56 | 85 | 250 | 5000 | µmol/l |
Viz též: |
Leucin |
U |
Chromatografie-TLC |
Látková koncentrace |
Systém: | dU |
Komponenta: | Leucin |
Druh veličiny: | Látkový tok |
Jednotka: | µmol/d |
Procedura: | * |
Klíč: | 02334 |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Výpočet odpadu (za 24 hod) |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo celé |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 300 - 5000 |
MTV: | X, UA |
Třída hlavní: | Aminokyseliny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Moč |
Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
Pokyny k odběru vzorku: | |
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
4 - 8 °C: 5 d | |
-20 °C: 5 r | |
Poznámka ke stabilitě: | |
Vzorek skladovat zamrazený. |
Text abstraktu ke komponentě |
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem. |
Referenční meze |
M | 14R | 99R+ | 0 | 1 | 9 | 26 | 75 | 110 | 280 | 5000 | µmol/d |
Viz též: |
Leucin |
dU |
* |
Látkový tok |
Systém: | dU |
Komponenta: | Leucin |
Druh veličiny: | Látkový tok |
Jednotka: | µmol/d |
Procedura: | Chromatografie-HPLC |
Klíč: | 02335 |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Výpočet odpadu (za 24 hod) |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo celé |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 300 - 5000 |
MTV: | X, UA |
Třída hlavní: | Aminokyseliny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Moč |
Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
Pokyny k odběru vzorku: | |
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
4 - 8 °C: 5 d | |
-20 °C: 5 r | |
Poznámka ke stabilitě: | |
Vzorek skladovat zamrazený. |
Text abstraktu ke komponentě |
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem. |
Referenční meze |
M | 14R | 99R+ | 0 | 1 | 9 | 26 | 75 | 110 | 280 | 5000 | µmol/d |
Viz též: |
Leucin |
dU |
Chromatografie-HPLC |
Látkový tok |
Systém: | dU |
Komponenta: | Leucin |
Druh veličiny: | Látkový tok |
Jednotka: | µmol/d |
Procedura: | Chromatografie-IEC |
Klíč: | 02336 |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Výpočet odpadu (za 24 hod) |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo celé |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 300 - 5000 |
MTV: | X, UA |
Třída hlavní: | Aminokyseliny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Moč |
Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
Pokyny k odběru vzorku: | |
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
4 - 8 °C: 5 d | |
-20 °C: 5 r | |
Poznámka ke stabilitě: | |
Vzorek skladovat zamrazený. |
Text abstraktu ke komponentě |
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem. |
Referenční meze |
M | 14R | 99R+ | 0 | 1 | 9 | 26 | 75 | 110 | 280 | 5000 | µmol/d |
Viz též: |
Leucin |
dU |
Chromatografie-IEC |
Látkový tok |
Systém: | dU |
Komponenta: | Leucin |
Druh veličiny: | Látkový tok |
Jednotka: | µmol/d |
Procedura: | Chromatografie-TLC |
Klíč: | 02337 |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Výpočet odpadu (za 24 hod) |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo celé |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 300 - 5000 |
MTV: | X, UA |
Třída hlavní: | Aminokyseliny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Moč |
Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
Pokyny k odběru vzorku: | |
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 24 h |
4 - 8 °C: 5 d | |
-20 °C: 5 r | |
Poznámka ke stabilitě: | |
Vzorek skladovat zamrazený. |
Text abstraktu ke komponentě |
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem. |
Referenční meze |
S | Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje |
0D | 99R+ | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | 5 | 10 | 5000 | µmol/d |
Viz též: |
Leucin |
dU |
Chromatografie-TLC |
Látkový tok |
Systém: | Likvor |
Komponenta: | Leucin |
Druh veličiny: | Látková koncentrace |
Jednotka: | µmol/l |
Procedura: | * |
Klíč: | 08840 |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo celé |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 100 - 1000 |
MTV: | X, CSF |
Třída hlavní: | Aminokyseliny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Likvor |
Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
Pokyny k odběru vzorku: | |
Zabránit příměsi krve. Delší transport v chladu. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 24 h při doporučené teplotě 4°C. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 8 h |
4 - 8 °C: 24 h | |
-20 °C: 1 r | |
Poznámka ke stabilitě: | |
Vzorek skladovat zamrazený. |
Text abstraktu ke komponentě |
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem. |
Referenční meze |
S | Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje |
0D | 99R+ | 0 | 0 | 0 | 0 | 15 | 50 | 100 | 1000 | µmol/l |
Viz též: |
Leucin |
Likvor |
* |
Látková koncentrace |
Systém: | Likvor |
Komponenta: | Leucin |
Druh veličiny: | Látková koncentrace |
Jednotka: | µmol/l |
Procedura: | Chromatografie-IEC |
Klíč: | 08841 |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo celé |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 100 - 1000 |
MTV: | X, CSF |
Třída hlavní: | Aminokyseliny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Likvor |
Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
Pokyny k odběru vzorku: | |
Zabránit příměsi krve. Delší transport v chladu. Součást vyšetření spektra aminokyselin. | |
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 24 h při doporučené teplotě 4°C. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 8 h |
4 - 8 °C: 24 h | |
-20 °C: 1 r | |
Poznámka ke stabilitě: | |
Vzorek skladovat zamrazený. |
Text abstraktu ke komponentě |
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem. |
Referenční meze |
S | Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje |
0D | 99R+ | 0 | 0 | 0 | 0 | 15 | 50 | 100 | 1000 | µmol/l |
Viz též: |
Leucin |
Likvor |
Chromatografie-IEC |
Látková koncentrace |