| Systém: | S |
| Komponenta: | Fruktózamin |
| Druh veličiny: | Látková koncentrace |
| Jednotka: | µmol/l |
| Procedura: | * |
| Klíč: | 01808 |
| NPU Code: | NPU02096 |
| Gesce: | biochemie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo celé |
| Mezní hodnoty: | 10 - 50 - 500 - 2000 |
| MTV: | SP, X |
| Třída hlavní: | Proteiny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Krev |
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 3 d |
| 4 - 8 °C: 2 týden | |
| -20 °C: 8 týden |
| Text abstraktu ke komponentě |
| Fruktozaminy jsou glykované proteiny plazmy, jejichž koncentrace je závislá na koncentraci krevních proteinů a glukózy a době jejich vzájemné interakce. Spolu s glykovaným hemoglobinem patří do skupiny glykovaných proteinů, mezi které patří i fruktozamin, produkty neenzymatické post-translační glykace různých dalších proteinů v séru a plazmě. |
| Referenční meze |
| Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje | |
| 15R | 99R+ | 10 | 50 | 150 | 205 | 285 | 350 | 500 | 2000 | µmol/l |
| Viz též: |
| S_Fruktózamin |
| Fruktózamin |
| S |
| * |
| Látková koncentrace |
| Systém: | S |
| Komponenta: | Fruktózamin |
| Druh veličiny: | Látková koncentrace |
| Jednotka: | µmol/l |
| Procedura: | Absorpční spektrofotometrie |
| Klíč: | 01809 |
| NPU Code: | NPU02096 |
| Gesce: | biochemie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo celé |
| Mezní hodnoty: | 10 - 50 - 500 - 2000 |
| MTV: | SP, X |
| Třída hlavní: | Proteiny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Krev |
| Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 3 d |
| 4 - 8 °C: 2 týden | |
| -20 °C: 8 týden |
| Text abstraktu ke komponentě |
| Fruktozaminy jsou glykované proteiny plazmy, jejichž koncentrace je závislá na koncentraci krevních proteinů a glukózy a době jejich vzájemné interakce. Spolu s glykovaným hemoglobinem patří do skupiny glykovaných proteinů, mezi které patří i fruktozamin, produkty neenzymatické post-translační glykace různých dalších proteinů v séru a plazmě. |
| Referenční meze |
| Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje | |
| 15R | 99R+ | 10 | 50 | 150 | 205 | 285 | 350 | 500 | 2000 | µmol/l |
| Viz též: |
| S_Fruktózamin |
| Fruktózamin |
| S |
| Absorpční spektrofotometrie |
| Látková koncentrace |
| Systém: | P |
| Komponenta: | Fruktózamin |
| Druh veličiny: | Látková koncentrace |
| Jednotka: | µmol/l |
| Procedura: | * |
| Klíč: | 01806 |
| NPU Code: | NPU02096 |
| Gesce: | biochemie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo celé |
| Mezní hodnoty: | 10 - 50 - 500 - 2000 |
| MTV: | SP, BP, X |
| Třída hlavní: | Proteiny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Krev |
| Odběr do: | |
| Pokyny k odběru vzorku: | |
| Jako antikoagulans použít heparinát sodný (lithný) nebo K2EDTA. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 3 d |
| 4 - 8 °C: 2 týden | |
| -20 °C: 8 týden | |
| Poznámka ke stabilitě: | |
| Vzorky lze 2x zmrazit. | |
| Text abstraktu ke komponentě |
| Fruktozaminy jsou glykované proteiny plazmy, jejichž koncentrace je závislá na koncentraci krevních proteinů a glukózy a době jejich vzájemné interakce. Spolu s glykovaným hemoglobinem patří do skupiny glykovaných proteinů, mezi které patří i fruktozamin, produkty neenzymatické post-translační glykace různých dalších proteinů v séru a plazmě. |
| Referenční meze |
| Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje | |
| 15R | 99R+ | 10 | 50 | 150 | 205 | 285 | 350 | 500 | 2000 | µmol/l |
| Viz též: |
| Fruktózamin |
| P |
| * |
| Látková koncentrace |
| Systém: | P |
| Komponenta: | Fruktózamin |
| Druh veličiny: | Látková koncentrace |
| Jednotka: | µmol/l |
| Procedura: | Absorpční spektrofotometrie |
| Klíč: | 01807 |
| NPU Code: | NPU02096 |
| Gesce: | biochemie |
| Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
| Typ položky: | NF |
| Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
| Formát hodnoty: | číslo celé |
| Mezní hodnoty: | 10 - 50 - 500 - 2000 |
| MTV: | SP, BP, X |
| Třída hlavní: | Proteiny |
| Pokyny, poznámky, info: |
| Podklady pro preanalytickou fázi |
| Materiál: | Krev |
| Odběr do: | |
| Pokyny k odběru vzorku: | |
| Jako antikoagulans použít heparinát sodný (lithný) nebo K2EDTA. | |
| Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 3 d |
| 4 - 8 °C: 2 týden | |
| -20 °C: 8 týden | |
| Poznámka ke stabilitě: | |
| Vzorky lze 2x zmrazit. | |
| Text abstraktu ke komponentě |
| Fruktozaminy jsou glykované proteiny plazmy, jejichž koncentrace je závislá na koncentraci krevních proteinů a glukózy a době jejich vzájemné interakce. Spolu s glykovaným hemoglobinem patří do skupiny glykovaných proteinů, mezi které patří i fruktozamin, produkty neenzymatické post-translační glykace různých dalších proteinů v séru a plazmě. |
| Referenční meze |
| Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje | |
| 15R | 99R+ | 10 | 50 | 150 | 205 | 285 | 350 | 500 | 2000 | µmol/l |
| Viz též: |
| Fruktózamin |
| P |
| Absorpční spektrofotometrie |
| Látková koncentrace |