Systém: | ICT(erytrocyty) |
Komponenta: | Amylo-1,4-1,6-transglukosidáza |
Druh veličiny: | Poměr katal. aktivita/hmotnost |
Jednotka: | nkat/g |
Procedura: | * |
Klíč: | 09456 |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo celé |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 1000 - 5000 |
MTV: | X, BP |
Třída hlavní: | Enzymy |
Poznámka: |
jednotka - nkat/g hemoglobinu |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo, plast s protisrážlivou přísadou - EDTA |
Pokyny k odběru vzorku: | |
Vzorek zasílat při pokojové teplotě, po předchozí telefonické domluvě s pracovištěm. Nutný alespoň 1 kontrolní vzorek krve odebraný a zaslaný za stejných podmínek. | |
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 8 h při doporučené teplotě 20°C. | |
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku: | |
Ze vzorku pacienta a kontrolního vzorku musí být izolovány erytrocyty co nejdříve a za stejných podmínek. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 5 min |
4 - 8 °C: 15 min | |
-20 °C: 4 týden | |
Poznámka ke stabilitě: | |
Stabilita se týká naizolovaných erytrocytů, lze je skladovat pouze zamrazené. |
Text abstraktu ke komponentě |
Amylo-1,4-1,6-transglukozidáza [E.C. 2.4.1.18 ] je enzym patřící do třídy transferáz. Amylo-1,4-1,6-transglukozidáza má velký význam při syntéze glykogenu, vytváří jeho větvení. Při nedostatku amylo-1,4-1,6-transglukozidázy se v buňkách tvoří glykogen podobný rostlinnému amylopektinu. |
Referenční meze |
S | Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje |
0D | 99R+ | 0 | 25 | 50 | 83 | 250 | 500 | 1000 | 5000 | nkat/g |
Viz též: |
Amylo-1,4-1,6-transglukosidáza |
ICT(erytrocyty) |
* |
Poměr katal. aktivita/hmotnost |
Systém: | ICT(erytrocyty) |
Komponenta: | Amylo-1,4-1,6-transglukosidáza |
Druh veličiny: | Poměr katal. aktivita/hmotnost |
Jednotka: | nkat/g |
Procedura: | Absorpční spektrofotometrie |
Klíč: | 09457 |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo celé |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 1000 - 5000 |
MTV: | X, BP |
Třída hlavní: | Enzymy |
Poznámka: |
jednotka - nkat/g hemoglobinu |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo, plast s protisrážlivou přísadou - EDTA |
Pokyny k odběru vzorku: | |
Vzorek zasílat při pokojové teplotě, po předchozí telefonické domluvě s pracovištěm. Nutný alespoň 1 kontrolní vzorek krve odebraný a zaslaný za stejných podmínek. | |
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 8 h při doporučené teplotě 20°C. | |
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku: | |
Ze vzorku pacienta a kontrolního vzorku musí být izolovány erytrocyty co nejdříve a za stejných podmínek. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 5 min |
4 - 8 °C: 15 min | |
-20 °C: 4 týden | |
Poznámka ke stabilitě: | |
Stabilita se týká naizolovaných erytrocytů, lze je skladovat pouze zamrazené. |
Text abstraktu ke komponentě |
Amylo-1,4-1,6-transglukozidáza [E.C. 2.4.1.18 ] je enzym patřící do třídy transferáz. Amylo-1,4-1,6-transglukozidáza má velký význam při syntéze glykogenu, vytváří jeho větvení. Při nedostatku amylo-1,4-1,6-transglukozidázy se v buňkách tvoří glykogen podobný rostlinnému amylopektinu. |
Referenční meze |
S | Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje |
0D | 99R+ | 0 | 25 | 50 | 83 | 250 | 500 | 1000 | 5000 | nkat/g |
Viz též: |
Amylo-1,4-1,6-transglukosidáza |
ICT(erytrocyty) |
Absorpční spektrofotometrie |
Poměr katal. aktivita/hmotnost |