Valin

Valin



S_Valin

Valin (S; látková konc. [µmol/l] *)
Valin (S; látková konc. [µmol/l] Chromatografie-HPLC)
Valin (S; látková konc. [µmol/l] Chromatografie-IEC)
Valin (S; látková konc. [µmol/l] Chromatografie-TLC)

P_Valin

Valin (P; látková konc. [µmol/l] *)
Valin (P; látková konc. [µmol/l] Chromatografie-IEC)

U_Valin

Valin (U; látková konc. [µmol/l] *)
Valin (U; látková konc. [µmol/l] Chromatografie-HPLC)
Valin (U; látková konc. [µmol/l] Chromatografie-IEC)
Valin (U; látková konc. [µmol/l] Chromatografie-TLC)

DU_Valin

Valin (dU; látkový tok [µmol/d] *)
Valin (dU; látkový tok [µmol/d] Chromatografie-HPLC)
Valin (dU; látkový tok [µmol/d] Chromatografie-IEC)
Valin (dU; látkový tok [µmol/d] Chromatografie-TLC)

CSF_Valin

Valin (Likvor; látková konc. [µmol/l] *)
Valin (Likvor; látková konc. [µmol/l] Chromatografie-IEC)


Valin (S; látková konc. [µmol/l] *)

Systém: S
Komponenta: Valin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: *
Klíč: 03105
NPU Code: NPU03733
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 700 - 10000
MTV: SP, X
Třída hlavní: Aminokyseliny
Pokyny, poznámky, info:

Podklady pro preanalytickou fázi

Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Součást vyšetření spektra aminokyselin. Pro stanovení je vhodnější plazma.
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku:
Před analýzou sérum deproteinovat.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Skladovat odseparované sérum, vzorek zamrazit.



Text abstraktu ke komponentě
Valin patří mezi esenciální glukoplastické i ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (leucin, izoleucin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace valinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 5R 0 20 59 98 176 230 500 10000 µmol/l
F 5R 18R 0 30 150 185 250 300 750 10000 µmol/l
M 5R 18R 0 25 150 200 270 320 700 10000 µmol/l
F 18R 99R+ 0 25 100 175 250 320 700 10000 µmol/l
M 18R 99R+ 0 25 140 215 290 350 800 10000 µmol/l

Viz též:
Valin
S
*
Látková koncentrace



Valin (S; látková konc. [µmol/l] Chromatografie-HPLC)

Systém: S
Komponenta: Valin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: Chromatografie-HPLC
Klíč: 03106
NPU Code: NPU03733
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 700 - 10000
MTV: SP, X
Třída hlavní: Aminokyseliny
Pokyny, poznámky, info:

Podklady pro preanalytickou fázi

Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Součást vyšetření spektra aminokyselin. Pro stanovení je vhodnější plazma.
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku:
Před analýzou sérum deproteinovat.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Skladovat odseparované sérum, vzorek zamrazit.



Text abstraktu ke komponentě
Valin patří mezi esenciální glukoplastické i ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (leucin, izoleucin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace valinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 5R 0 20 59 98 176 230 500 10000 µmol/l
F 5R 18R 0 30 150 185 250 300 750 10000 µmol/l
M 5R 18R 0 25 150 200 270 320 700 10000 µmol/l
F 18R 99R+ 0 25 100 175 250 320 700 10000 µmol/l
M 18R 99R+ 0 25 140 215 290 350 800 10000 µmol/l

Viz též:
Valin
S
Chromatografie-HPLC
Látková koncentrace



Valin (S; látková konc. [µmol/l] Chromatografie-IEC)

Systém: S
Komponenta: Valin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: Chromatografie-IEC
Klíč: 03107
NPU Code: NPU03733
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 700 - 10000
MTV: SP, X
Třída hlavní: Aminokyseliny
Pokyny, poznámky, info:

Podklady pro preanalytickou fázi

Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Součást vyšetření spektra aminokyselin. Pro stanovení je vhodnější plazma.
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku:
Před analýzou sérum deproteinovat.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Skladovat odseparované sérum, vzorek zamrazit.



Text abstraktu ke komponentě
Valin patří mezi esenciální glukoplastické i ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (leucin, izoleucin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace valinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 5R 0 20 59 98 176 230 500 10000 µmol/l
F 5R 18R 0 30 150 185 250 300 750 10000 µmol/l
M 5R 18R 0 25 150 200 270 320 700 10000 µmol/l
F 18R 99R+ 0 25 100 175 250 320 700 10000 µmol/l
M 18R 99R+ 0 25 140 215 290 350 800 10000 µmol/l

Viz též:
Valin
S
Chromatografie-IEC
Látková koncentrace



Valin (S; látková konc. [µmol/l] Chromatografie-TLC)

Systém: S
Komponenta: Valin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: Chromatografie-TLC
Klíč: 03108
NPU Code: NPU03733
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 700 - 10000
MTV: SP, X
Třída hlavní: Aminokyseliny
Pokyny, poznámky, info:

Podklady pro preanalytickou fázi

Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Součást vyšetření spektra aminokyselin. Pro stanovení je vhodnější plazma.
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku:
Před analýzou sérum deproteinovat.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Skladovat odseparované sérum, vzorek zamrazit.



Text abstraktu ke komponentě
Valin patří mezi esenciální glukoplastické i ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (leucin, izoleucin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace valinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 5R 0 20 59 98 176 230 500 10000 µmol/l
F 5R 18R 0 30 150 185 250 300 750 10000 µmol/l
M 5R 18R 0 25 150 200 270 320 700 10000 µmol/l
F 18R 99R+ 0 25 100 175 250 320 700 10000 µmol/l
M 18R 99R+ 0 25 140 215 290 350 800 10000 µmol/l

Viz též:
Valin
S
Chromatografie-TLC
Látková koncentrace



Valin (P; látková konc. [µmol/l] *)

Systém: P
Komponenta: Valin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: *
Klíč: 03103
NPU Code: NPU03733
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 700 - 10000
MTV: SP, BP, X
Třída hlavní: Aminokyseliny
Pokyny, poznámky, info:

Podklady pro preanalytickou fázi

Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou
Pokyny k odběru vzorku:
Vhodným antikoagulans je heparin, EDTA. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku:
Separaci plazmy centrifugací provést co nejdříve. Před analýzou plazmu deproteinovat.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 8 h
4 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Skladovat po odseparování plazmy, vzorek zamrazit.



Text abstraktu ke komponentě
Valin patří mezi esenciální glukoplastické i ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (leucin, izoleucin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace valinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 5R 0 20 59 98 176 230 500 10000 µmol/l
F 5R 18R 0 30 150 185 250 300 750 10000 µmol/l
M 5R 18R 0 25 150 200 270 320 700 10000 µmol/l
F 18R 99R+ 0 25 100 175 250 320 700 10000 µmol/l
M 18R 99R+ 0 25 140 215 290 350 800 10000 µmol/l

Viz též:
Valin
P
*
Látková koncentrace



Valin (P; látková konc. [µmol/l] Chromatografie-IEC)

Systém: P
Komponenta: Valin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: Chromatografie-IEC
Klíč: 03104
NPU Code: NPU03733
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 700 - 10000
MTV: SP, BP, X
Třída hlavní: Aminokyseliny
Pokyny, poznámky, info:

Podklady pro preanalytickou fázi

Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou
Pokyny k odběru vzorku:
Vhodným antikoagulans je heparin, EDTA. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku:
Separaci plazmy centrifugací provést co nejdříve. Před analýzou plazmu deproteinovat.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 8 h
4 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Skladovat po odseparování plazmy, vzorek zamrazit.



Text abstraktu ke komponentě
Valin patří mezi esenciální glukoplastické i ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (leucin, izoleucin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace valinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 5R 0 20 59 98 176 230 500 10000 µmol/l
F 5R 18R 0 30 150 185 250 300 750 10000 µmol/l
M 5R 18R 0 25 150 200 270 320 700 10000 µmol/l
F 18R 99R+ 0 25 100 175 250 320 700 10000 µmol/l
M 18R 99R+ 0 25 140 215 290 350 800 10000 µmol/l

Viz též:
Valin
P
Chromatografie-IEC
Látková koncentrace



Valin (U; látková konc. [µmol/l] *)

Systém: U
Komponenta: Valin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: *
Klíč: 03109
NPU Code: NPU03734
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 300 - 1500
MTV: UA, X
Třída hlavní: Aminokyseliny
Pokyny, poznámky, info:

Podklady pro preanalytickou fázi

Materiál: Moč
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 5 d
-20 °C: 5 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.



Text abstraktu ke komponentě
Valin patří mezi esenciální glukoplastické i ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (leucin, izoleucin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace valinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 2T 0 0 50 125 590 830 1300 1500 µmol/l
2T 6R 0 5 20 57 225 330 900 1500 µmol/l
F 6R 10R 0 0 0 10 164 255 550 1500 µmol/l
M 6R 10R 0 0 7 27 87 120 250 1500 µmol/l
F 10R 14R 0 0 0 7 70 115 275 1500 µmol/l
M 10R 14R 0 0 0 12 100 157 380 1500 µmol/l
F 14R 99R+ 0 0 4 15 47 140 665 1500 µmol/l
M 14R 99R+ 0 0 10 22 48 66 150 1500 µmol/l

Viz též:
Valin
U
*
Látková koncentrace



Valin (U; látková konc. [µmol/l] Chromatografie-HPLC)

Systém: U
Komponenta: Valin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: Chromatografie-HPLC
Klíč: 03110
NPU Code: NPU03734
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 300 - 1500
MTV: UA, X
Třída hlavní: Aminokyseliny
Pokyny, poznámky, info:

Podklady pro preanalytickou fázi

Materiál: Moč
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 5 d
-20 °C: 5 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.



Text abstraktu ke komponentě
Valin patří mezi esenciální glukoplastické i ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (leucin, izoleucin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace valinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 2T 0 0 50 125 590 830 1300 1500 µmol/l
2T 6R 0 5 20 57 225 330 900 1500 µmol/l
F 6R 10R 0 0 0 10 164 255 550 1500 µmol/l
M 6R 10R 0 0 7 27 87 120 250 1500 µmol/l
F 10R 14R 0 0 0 7 70 115 275 1500 µmol/l
M 10R 14R 0 0 0 12 100 157 380 1500 µmol/l
F 14R 99R+ 0 0 4 15 47 140 665 1500 µmol/l
M 14R 99R+ 0 0 10 22 48 66 150 1500 µmol/l

Viz též:
Valin
U
Chromatografie-HPLC
Látková koncentrace



Valin (U; látková konc. [µmol/l] Chromatografie-IEC)

Systém: U
Komponenta: Valin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: Chromatografie-IEC
Klíč: 03111
NPU Code: NPU03734
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 300 - 1500
MTV: UA, X
Třída hlavní: Aminokyseliny
Pokyny, poznámky, info:

Podklady pro preanalytickou fázi

Materiál: Moč
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 5 d
-20 °C: 5 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.



Text abstraktu ke komponentě
Valin patří mezi esenciální glukoplastické i ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (leucin, izoleucin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace valinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 2T 0 0 50 125 590 830 1300 1500 µmol/l
2T 6R 0 5 20 57 225 330 900 1500 µmol/l
F 6R 10R 0 0 0 10 164 255 550 1500 µmol/l
M 6R 10R 0 0 7 27 87 120 250 1500 µmol/l
F 10R 14R 0 0 0 7 70 115 275 1500 µmol/l
M 10R 14R 0 0 0 12 100 157 380 1500 µmol/l
F 14R 99R+ 0 0 4 15 47 140 665 1500 µmol/l
M 14R 99R+ 0 0 10 22 48 66 150 1500 µmol/l

Viz též:
Valin
U
Chromatografie-IEC
Látková koncentrace



Valin (U; látková konc. [µmol/l] Chromatografie-TLC)

Systém: U
Komponenta: Valin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: Chromatografie-TLC
Klíč: 03112
NPU Code: NPU03734
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 300 - 1500
MTV: UA, X
Třída hlavní: Aminokyseliny
Pokyny, poznámky, info:

Podklady pro preanalytickou fázi

Materiál: Moč
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 5 d
-20 °C: 5 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.



Text abstraktu ke komponentě
Valin patří mezi esenciální glukoplastické i ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (leucin, izoleucin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace valinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 2T 0 0 50 125 590 830 1300 1500 µmol/l
2T 6R 0 5 20 57 225 330 900 1500 µmol/l
F 6R 10R 0 0 0 10 164 255 550 1500 µmol/l
M 6R 10R 0 0 7 27 87 120 250 1500 µmol/l
F 10R 14R 0 0 0 7 70 115 275 1500 µmol/l
M 10R 14R 0 0 0 12 100 157 380 1500 µmol/l
F 14R 99R+ 0 0 4 15 47 140 665 1500 µmol/l
M 14R 99R+ 0 0 10 22 48 66 150 1500 µmol/l

Viz též:
Valin
U
Chromatografie-TLC
Látková koncentrace



Valin (dU; látkový tok [µmol/d] *)

Systém: dU
Komponenta: Valin
Druh veličiny: Látkový tok
Jednotka: µmol/d
Procedura: *
Klíč: 03099
NPU Code: NPU17775
Gesce: biochemie
Vznik: Výpočet odpadu (za 24 hod)
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 300 - 1500
MTV: UA, X
Třída hlavní: Aminokyseliny
Pokyny, poznámky, info:

Podklady pro preanalytickou fázi

Materiál: Moč
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 5 d
-20 °C: 5 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.



Text abstraktu ke komponentě
Valin patří mezi esenciální glukoplastické i ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (leucin, izoleucin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace valinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 2T 0 0 0 4,3 20,4 29,0 45,0 1500 µmol/d
2T 6R 0 0 0 19 75 110 300 1500 µmol/d
F 6R 10R 0 0 0 0 45 70 150 1500 µmol/d
M 6R 10R 0 0 3 12 38 55 110 1500 µmol/d
F 10R 14R 0 0 0 3 30 50 120 1500 µmol/d
M 10R 14R 0 0 0 0 60 95 230 1500 µmol/d
F 14R 99R+ 0 0 5 17 53 75 150 1500 µmol/d
M 14R 99R+ 0 3 15 30 65 85 200 1500 µmol/d

Viz též:
Valin
dU
*
Látkový tok



Valin (dU; látkový tok [µmol/d] Chromatografie-HPLC)

Systém: dU
Komponenta: Valin
Druh veličiny: Látkový tok
Jednotka: µmol/d
Procedura: Chromatografie-HPLC
Klíč: 03100
NPU Code: NPU17775
Gesce: biochemie
Vznik: Výpočet odpadu (za 24 hod)
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 300 - 1500
MTV: UA, X
Třída hlavní: Aminokyseliny
Pokyny, poznámky, info:

Podklady pro preanalytickou fázi

Materiál: Moč
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 5 d
-20 °C: 5 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.



Text abstraktu ke komponentě
Valin patří mezi esenciální glukoplastické i ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (leucin, izoleucin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace valinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 2T 0 0 0 4,3 20,4 29,0 45,0 1500 µmol/d
2T 6R 0 0 0 19 75 110 300 1500 µmol/d
F 6R 10R 0 0 0 0 45 70 150 1500 µmol/d
M 6R 10R 0 0 3 12 38 55 110 1500 µmol/d
F 10R 14R 0 0 0 3 30 50 120 1500 µmol/d
M 10R 14R 0 0 0 0 60 95 230 1500 µmol/d
F 14R 99R+ 0 0 5 17 53 75 150 1500 µmol/d
M 14R 99R+ 0 3 15 30 65 85 200 1500 µmol/d

Viz též:
Valin
dU
Chromatografie-HPLC
Látkový tok



Valin (dU; látkový tok [µmol/d] Chromatografie-IEC)

Systém: dU
Komponenta: Valin
Druh veličiny: Látkový tok
Jednotka: µmol/d
Procedura: Chromatografie-IEC
Klíč: 03101
NPU Code: NPU17775
Gesce: biochemie
Vznik: Výpočet odpadu (za 24 hod)
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 300 - 1500
MTV: UA, X
Třída hlavní: Aminokyseliny
Pokyny, poznámky, info:

Podklady pro preanalytickou fázi

Materiál: Moč
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 5 d
-20 °C: 5 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.



Text abstraktu ke komponentě
Valin patří mezi esenciální glukoplastické i ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (leucin, izoleucin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace valinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 2T 0 0 0 4,3 20,4 29,0 45,0 1500 µmol/d
2T 6R 0 0 0 19 75 110 300 1500 µmol/d
F 6R 10R 0 0 0 0 45 70 150 1500 µmol/d
M 6R 10R 0 0 3 12 38 55 110 1500 µmol/d
F 10R 14R 0 0 0 3 30 50 120 1500 µmol/d
M 10R 14R 0 0 0 0 60 95 230 1500 µmol/d
F 14R 99R+ 0 0 5 17 53 75 150 1500 µmol/d
M 14R 99R+ 0 3 15 30 65 85 200 1500 µmol/d

Viz též:
Valin
dU
Chromatografie-IEC
Látkový tok



Valin (dU; látkový tok [µmol/d] Chromatografie-TLC)

Systém: dU
Komponenta: Valin
Druh veličiny: Látkový tok
Jednotka: µmol/d
Procedura: Chromatografie-TLC
Klíč: 03102
NPU Code: NPU17775
Gesce: biochemie
Vznik: Výpočet odpadu (za 24 hod)
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 300 - 1500
MTV: UA, X
Třída hlavní: Aminokyseliny
Pokyny, poznámky, info:

Podklady pro preanalytickou fázi

Materiál: Moč
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 5 d
-20 °C: 5 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.



Text abstraktu ke komponentě
Valin patří mezi esenciální glukoplastické i ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (leucin, izoleucin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace valinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
M 0D 99R+ 0 3 15 30 65 85 200 1500 µmol/d

Viz též:
Valin
dU
Chromatografie-TLC
Látkový tok



Valin (Likvor; látková konc. [µmol/l] *)

Systém: Likvor
Komponenta: Valin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: *
Klíč: 03097
NPU Code: NPU03732
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 1000 - 10000
MTV: CSF, X
Třída hlavní: Aminokyseliny
Pokyny, poznámky, info:

Podklady pro preanalytickou fázi

Materiál: Likvor
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Zabránit příměsi krve. Delší transport v chladu. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 24 h při doporučené teplotě 4°C.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 8 h
4 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.



Text abstraktu ke komponentě
Valin patří mezi esenciální glukoplastické i ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (leucin, izoleucin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace valinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 14R 0 0 0 5 23 35 150 10000 µmol/l
14R 99R+ 0 0 5 13 26 35 150 10000 µmol/l

Viz též:
Valin
Likvor
*
Látková koncentrace



Valin (Likvor; látková konc. [µmol/l] Chromatografie-IEC)

Systém: Likvor
Komponenta: Valin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: Chromatografie-IEC
Klíč: 03098
NPU Code: NPU03732
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 1000 - 10000
MTV: CSF, X
Třída hlavní: Aminokyseliny
Pokyny, poznámky, info:

Podklady pro preanalytickou fázi

Materiál: Likvor
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Zabránit příměsi krve. Delší transport v chladu. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 24 h při doporučené teplotě 4°C.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 8 h
4 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.



Text abstraktu ke komponentě
Valin patří mezi esenciální glukoplastické i ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (leucin, izoleucin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace valinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 14R 0 0 0 5 23 35 150 10000 µmol/l
14R 99R+ 0 0 5 13 26 35 150 10000 µmol/l

Viz též:
Valin
Likvor
Chromatografie-IEC
Látková koncentrace