Stav (položky, škály, dokumenty) (technický popis)

 

 

Viz též:

                Dialogy programu SLP

Přístupová práva

 

Dialog pro popis stavu je shodný pro položky NČLP, LČLP a škály. Mírně odlišný je pouze dialog pro popis stavu dokumentů a repetitorií. Proto je v následujícím textu popsán pouze dialog pro popis stavu položky NČLP a na konci textu jsou vypsány odlišnosti stavového dialogu pro dokumenty a repetitoria.

 

 

Zobrazení informací o stavu položky NČLP. Lze editovat pouze pole "Platí od", "Platí do" a "Aktuálnost".

 

Poznámka:

Použitím tlačítka Oprava můžete editovat všechny údaje o stavu lokální položky NČLP.

 

 

 

Stav - stav položky NČLP (viz popis pole Stav v NČLP - Definice v NČLP (technický popis)

 

Datum založení - datum založení položky

 

Autor - kód autora, který položku založil

 

Datum aktualizace - datum poslední aktualizace položky

 

Aktualizoval - kód autora, který položku naposledy aktualizoval

 

Datum kontroly - datum kontroly položky (viz popis pole Stav v NČLP - Definice v NČLP (technický popis)

 

Kontroloval -  kód autora, který položku kontroloval, tj. nastavil stav položky na "zkontrolováno" (viz popis pole Stav v NČLP - Definice v NČLP (technický popis)

 

Datum distribuce - datum distribuce položky (viz popis pole Stav v NČLP - Definice v NČLP (technický popis)

 

Schválil a distribuoval -  kód autora, který položku schválil a uvolnil k distribuci, tj. nastavil stav položky na "distribuováno" (viz popis pole Stav v NČLP - Definice v NČLP (technický popis)

 

Platí od, Platí do - období platnosti distribuované položky NČLP.

Platí od, Platí do lze editovat.

 

Aktuálnost - informace o aktuálnosti položky. Má smysl jen pro položky ve stavu "distribuováno" (viz popis pole Stav v NČLP - Definice v NČLP (technický popis)

Aktuálnost lze editovat.

 

 

Help - tlačítko pro vyvolání nápovědy k dialogu

 

Oprava - tlačítko, které zpřístupní pro editaci všechna pole dialogu. Protože se jedná o nestandardní operaci, objeví se nejprve dotaz

 

 

 

Po odpovědi Ano budou k editaci zpřístupněna všechna pole dialogu.

 

OK - ukončení dialogu s uložením provedených změn

 

Storno - ukončení dialogu bez uložení provedených změn

 

 

Stavový dialog pro dokumenty a repetitoria

 

 

má navíc položky:

 

Interval revizí - údaj kdy a jak často má být dokument revidován. Uvádí se číselná i slovní hodnota (volným textem). Implicitní hodnoty jsou 12 (měsíců) a "ročně". Číselná hodnota se používá při výpočtu data příští revize dokumentu. Slovní údaj je zobrazen při tisku dokumentu na titulní straně. Interval revizí lze editovat. Maximální délka je 20 znaků.

 

Poznámka:

1. V dialogu "Počáteční nastavení systému" se nastavuje interval revizí pro všechny vaše řízené, případně i neřízené dokumenty. Nastavení v dialogu "Stav" u dokumentu je určeno pouze k tomu, pokud potřebujete pro konkrétní dokument nastavit jiný interval revizí.

2. Pokud je v dialogu "Stav" číselná hodnota intervalu revizí 0 (nenastavená hodnota), bude při tisku dokumentu použito slovní vyjádření intervalu revizí z "počátečního nastavení systému" (i kdyby bylo v dialogu "Stav" slovní vyjádření vyplněno).

 

Datum příští revize - datum příští revize řízeného dokumentu. Datum se automaticky nastavuje při revizi dokumentu (nastaví se datum revize + 12 měsíců). Datum příští revize dokumentu lze editovat. Maximální délka je 20 znaků.

 

Konec platnosti min. verze - datum konce platnosti minulé verze dokumentu. Položku lze editovat.

 

Aktuálnost - na rozdíl od položek a škál neůže pro dokumenty a repetitoria může nabývat tato položka pouze hodnot "Aktuální" a "Neaktuální" (chybí zde hodnota "Obsoletní"). Aktuálnost lze editovat.