Systém: | S |
Komponenta: | Fruktózamin |
Druh veličiny: | Látková koncentrace |
Jednotka: | µmol/l |
Procedura: | * |
Klíč: | 01808 |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo celé |
Mezní hodnoty: | 10 - 50 - 500 - 2000 |
MTV: | X, SP |
Třída hlavní: | Proteiny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 3 d |
4 - 8 °C: 2 týden | |
-20 °C: 8 týden |
Text abstraktu ke komponentě |
Referenční meze |
S | Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje |
15R | 99R+ | 10 | 50 | 150 | 205 | 285 | 350 | 500 | 2000 | µmol/l |
Viz též: |
S_Fruktózamin |
Fruktózamin |
S |
* |
Látková koncentrace |
Systém: | S |
Komponenta: | Fruktózamin |
Druh veličiny: | Látková koncentrace |
Jednotka: | µmol/l |
Procedura: | Absorpční spektrofotometrie |
Klíč: | 01809 |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo celé |
Mezní hodnoty: | 10 - 50 - 500 - 2000 |
MTV: | X, SP |
Třída hlavní: | Proteiny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 3 d |
4 - 8 °C: 2 týden | |
-20 °C: 8 týden |
Text abstraktu ke komponentě |
Referenční meze |
S | Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje |
15R | 99R+ | 10 | 50 | 150 | 205 | 285 | 350 | 500 | 2000 | µmol/l |
Viz též: |
S_Fruktózamin |
Fruktózamin |
S |
Absorpční spektrofotometrie |
Látková koncentrace |
Systém: | P |
Komponenta: | Fruktózamin |
Druh veličiny: | Látková koncentrace |
Jednotka: | µmol/l |
Procedura: | * |
Klíč: | 01806 |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo celé |
Mezní hodnoty: | 10 - 50 - 500 - 2000 |
MTV: | X, BP, SP |
Třída hlavní: | Proteiny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | |
Pokyny k odběru vzorku: | |
Jako antikoagulans použít heparinát sodný (lithný) nebo K2EDTA. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 3 d |
4 - 8 °C: 2 týden | |
-20 °C: 8 týden | |
Poznámka ke stabilitě: | |
Vzorky lze 2x zmrazit. |
Text abstraktu ke komponentě |
Referenční meze |
S | Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje |
15R | 99R+ | 10 | 50 | 150 | 205 | 285 | 350 | 500 | 2000 | µmol/l |
Viz též: |
Fruktózamin |
P |
* |
Látková koncentrace |
Systém: | P |
Komponenta: | Fruktózamin |
Druh veličiny: | Látková koncentrace |
Jednotka: | µmol/l |
Procedura: | Absorpční spektrofotometrie |
Klíč: | 01807 |
Gesce: | biochemie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo celé |
Mezní hodnoty: | 10 - 50 - 500 - 2000 |
MTV: | X, BP, SP |
Třída hlavní: | Proteiny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | |
Pokyny k odběru vzorku: | |
Jako antikoagulans použít heparinát sodný (lithný) nebo K2EDTA. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 3 d |
4 - 8 °C: 2 týden | |
-20 °C: 8 týden | |
Poznámka ke stabilitě: | |
Vzorky lze 2x zmrazit. |
Text abstraktu ke komponentě |
Referenční meze |
S | Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje |
15R | 99R+ | 10 | 50 | 150 | 205 | 285 | 350 | 500 | 2000 | µmol/l |
Viz též: |
Fruktózamin |
P |
Absorpční spektrofotometrie |
Látková koncentrace |