Systém: | S |
Komponenta: | Haptoglobin |
Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace |
Jednotka: | g/l |
Procedura: | * |
Klíč: | 01987 |
Gesce: | imunologie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa |
Mezní hodnoty: | 0,00 - 0,05 - 10,00 - 50,00 |
MTV: | X, SP |
Třída hlavní: | Proteiny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d |
4 - 8 °C: 1 týden | |
-20 °C: 12 týden |
Text abstraktu ke komponentě |
Haptoglobin je glykoprotein, patří k reaktantům akutní fáze. Další jeho funkcí je vychytávání volného hemoglobinu uvolněného při rozpadu erytocytů (tímto způsobem brání ztrátám železa, které je potřebné k resyntéze hemoglobinu a chrání ledviny před toxickým působením hemoglobinu). V plazmě váže také volný oxyhemoglobin a methemoglobin, ale neváže deoxyhemoglobin, hem, myoglobin, hemoglobin H, volné beta řetězce hemoglobinu. |
Referenční meze |
S | Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje |
0D | 6M | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,70 | 1,40 | 2,10 | 50,00 | g/l | ||
6M | 99R+ | 0,00 | 0,07 | 0,15 | 0,35 | 2,00 | 4,00 | 6,00 | 50,00 | g/l |
Viz též: |
S_Haptoglobin |
Haptoglobin |
S |
* |
Hmotnostní koncentrace |
Systém: | S |
Komponenta: | Haptoglobin |
Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace |
Jednotka: | g/l |
Procedura: | Imunoturbidimetrie |
Klíč: | 01988 |
Gesce: | imunologie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa |
Mezní hodnoty: | 0,00 - 0,05 - 10,00 - 50,00 |
MTV: | X, SP |
Třída hlavní: | Proteiny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d |
4 - 8 °C: 1 týden | |
-20 °C: 12 týden |
Text abstraktu ke komponentě |
Haptoglobin je glykoprotein, patří k reaktantům akutní fáze. Další jeho funkcí je vychytávání volného hemoglobinu uvolněného při rozpadu erytocytů (tímto způsobem brání ztrátám železa, které je potřebné k resyntéze hemoglobinu a chrání ledviny před toxickým působením hemoglobinu). V plazmě váže také volný oxyhemoglobin a methemoglobin, ale neváže deoxyhemoglobin, hem, myoglobin, hemoglobin H, volné beta řetězce hemoglobinu. |
Referenční meze |
S | Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje |
0D | 6M | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,70 | 1,40 | 2,10 | 50,00 | g/l | ||
6M | 99R+ | 0,00 | 0,07 | 0,15 | 0,35 | 2,00 | 4,00 | 6,00 | 50,00 | g/l |
Viz též: |
S_Haptoglobin |
Haptoglobin |
S |
Hmotnostní koncentrace |
Systém: | S |
Komponenta: | Haptoglobin |
Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace |
Jednotka: | g/l |
Procedura: | Nefelometrie |
Klíč: | 11565 |
Gesce: | imunologie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa |
Mezní hodnoty: | 0,00 - 0,05 - 10,00 - 50,00 |
MTV: | X, SP |
Třída hlavní: | Proteiny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d |
4 - 8 °C: 1 týden | |
-20 °C: 12 týden |
Text abstraktu ke komponentě |
Haptoglobin je glykoprotein, patří k reaktantům akutní fáze. Další jeho funkcí je vychytávání volného hemoglobinu uvolněného při rozpadu erytocytů (tímto způsobem brání ztrátám železa, které je potřebné k resyntéze hemoglobinu a chrání ledviny před toxickým působením hemoglobinu). V plazmě váže také volný oxyhemoglobin a methemoglobin, ale neváže deoxyhemoglobin, hem, myoglobin, hemoglobin H, volné beta řetězce hemoglobinu. |
Referenční meze |
S | Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje |
0D | 6M | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,70 | 1,40 | 2,10 | 50,00 | g/l | ||
6M | 99R+ | 0,00 | 0,07 | 0,15 | 0,35 | 2,00 | 4,00 | 6,00 | 50,00 | g/l |
Viz též: |
S_Haptoglobin |
Haptoglobin |
S |
Nefelometrie |
Hmotnostní koncentrace |
Systém: | S |
Komponenta: | Haptoglobin |
Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace |
Jednotka: | g/l |
Procedura: | Radiální imunodifuze |
Klíč: | 01989 |
Gesce: | imunologie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa |
Mezní hodnoty: | 0,00 - 0,05 - 10,00 - 50,00 |
MTV: | X, SP |
Třída hlavní: | Proteiny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d |
4 - 8 °C: 1 týden | |
-20 °C: 12 týden |
Text abstraktu ke komponentě |
Haptoglobin je glykoprotein, patří k reaktantům akutní fáze. Další jeho funkcí je vychytávání volného hemoglobinu uvolněného při rozpadu erytocytů (tímto způsobem brání ztrátám železa, které je potřebné k resyntéze hemoglobinu a chrání ledviny před toxickým působením hemoglobinu). V plazmě váže také volný oxyhemoglobin a methemoglobin, ale neváže deoxyhemoglobin, hem, myoglobin, hemoglobin H, volné beta řetězce hemoglobinu. |
Referenční meze |
S | Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje |
0D | 6M | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,70 | 1,40 | 2,10 | 50,00 | g/l | ||
6M | 99R+ | 0,00 | 0,07 | 0,15 | 0,35 | 2,00 | 4,00 | 6,00 | 50,00 | g/l |
Viz též: |
S_Haptoglobin |
Haptoglobin |
S |
Radiální imunodifuze |
Hmotnostní koncentrace |
Systém: | P |
Komponenta: | Haptoglobin |
Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace |
Jednotka: | g/l |
Procedura: | * |
Klíč: | 01984 |
Gesce: | imunologie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa |
Mezní hodnoty: | 0,00 - 0,05 - 10,00 - 50,00 |
MTV: | X, BP, SP |
Třída hlavní: | Proteiny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou |
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d |
4 - 8 °C: 1 týden | |
-20 °C: 12 týden |
Text abstraktu ke komponentě |
Haptoglobin je glykoprotein, patří k reaktantům akutní fáze. Další jeho funkcí je vychytávání volného hemoglobinu uvolněného při rozpadu erytocytů (tímto způsobem brání ztrátám železa, které je potřebné k resyntéze hemoglobinu a chrání ledviny před toxickým působením hemoglobinu). V plazmě váže také volný oxyhemoglobin a methemoglobin, ale neváže deoxyhemoglobin, hem, myoglobin, hemoglobin H, volné beta řetězce hemoglobinu. |
Referenční meze |
S | Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje |
0D | 6M | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,70 | 1,40 | 2,10 | 50,00 | g/l | ||
6M | 99R+ | 0,00 | 0,07 | 0,15 | 0,35 | 2,00 | 4,00 | 6,00 | 50,00 | g/l |
Viz též: |
Haptoglobin |
P |
* |
Hmotnostní koncentrace |
Systém: | P |
Komponenta: | Haptoglobin |
Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace |
Jednotka: | g/l |
Procedura: | Imunoturbidimetrie |
Klíč: | 01985 |
Gesce: | imunologie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa |
Mezní hodnoty: | 0,00 - 0,05 - 10,00 - 50,00 |
MTV: | X, BP, SP |
Třída hlavní: | Proteiny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou |
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d |
4 - 8 °C: 1 týden | |
-20 °C: 12 týden |
Text abstraktu ke komponentě |
Haptoglobin je glykoprotein, patří k reaktantům akutní fáze. Další jeho funkcí je vychytávání volného hemoglobinu uvolněného při rozpadu erytocytů (tímto způsobem brání ztrátám železa, které je potřebné k resyntéze hemoglobinu a chrání ledviny před toxickým působením hemoglobinu). V plazmě váže také volný oxyhemoglobin a methemoglobin, ale neváže deoxyhemoglobin, hem, myoglobin, hemoglobin H, volné beta řetězce hemoglobinu. |
Referenční meze |
S | Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje |
0D | 6M | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,70 | 1,40 | 2,10 | 50,00 | g/l | ||
6M | 99R+ | 0,00 | 0,07 | 0,15 | 0,35 | 2,00 | 4,00 | 6,00 | 50,00 | g/l |
Viz též: |
Haptoglobin |
P |
Hmotnostní koncentrace |
Systém: | P |
Komponenta: | Haptoglobin |
Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace |
Jednotka: | g/l |
Procedura: | Nefelometrie |
Klíč: | 11564 |
Gesce: | imunologie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa |
Mezní hodnoty: | 0,00 - 0,05 - 10,00 - 50,00 |
MTV: | X, BP, SP |
Třída hlavní: | Proteiny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou |
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d |
4 - 8 °C: 1 týden | |
-20 °C: 12 týden |
Text abstraktu ke komponentě |
Haptoglobin je glykoprotein, patří k reaktantům akutní fáze. Další jeho funkcí je vychytávání volného hemoglobinu uvolněného při rozpadu erytocytů (tímto způsobem brání ztrátám železa, které je potřebné k resyntéze hemoglobinu a chrání ledviny před toxickým působením hemoglobinu). V plazmě váže také volný oxyhemoglobin a methemoglobin, ale neváže deoxyhemoglobin, hem, myoglobin, hemoglobin H, volné beta řetězce hemoglobinu. |
Referenční meze |
S | Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje |
0D | 6M | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,70 | 1,40 | 2,10 | 50,00 | g/l | ||
6M | 99R+ | 0,00 | 0,07 | 0,15 | 0,35 | 2,00 | 4,00 | 6,00 | 50,00 | g/l |
Viz též: |
Haptoglobin |
P |
Nefelometrie |
Hmotnostní koncentrace |
Systém: | P |
Komponenta: | Haptoglobin |
Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace |
Jednotka: | g/l |
Procedura: | Radiální imunodifuze |
Klíč: | 01986 |
Gesce: | imunologie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | NF |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa |
Mezní hodnoty: | 0,00 - 0,05 - 10,0 - 50,00 |
MTV: | X, BP, SP |
Třída hlavní: | Proteiny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou |
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d |
4 - 8 °C: 1 týden | |
-20 °C: 12 týden |
Text abstraktu ke komponentě |
Haptoglobin je glykoprotein, patří k reaktantům akutní fáze. Další jeho funkcí je vychytávání volného hemoglobinu uvolněného při rozpadu erytocytů (tímto způsobem brání ztrátám železa, které je potřebné k resyntéze hemoglobinu a chrání ledviny před toxickým působením hemoglobinu). V plazmě váže také volný oxyhemoglobin a methemoglobin, ale neváže deoxyhemoglobin, hem, myoglobin, hemoglobin H, volné beta řetězce hemoglobinu. |
Referenční meze |
S | Věk od | Věk do | MHD | Nízké | Snížené | DRM | HRM | Zvýšené | Vysoké | MHH | Jedn. | Další údaje |
0D | 6M | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,70 | 1,40 | 2,10 | 50,00 | g/l | ||
6M | 99R+ | 0,00 | 0,07 | 0,15 | 0,35 | 2,00 | 4,00 | 6,00 | 50,00 | g/l |
Viz též: |
Haptoglobin |
P |
Radiální imunodifuze |
Hmotnostní koncentrace |