Systém: | S |
Komponenta: | Mannose binding lectin |
Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace |
Jednotka: | mg/l |
Procedura: | * |
Klíč: | 12202 |
Gesce: | imunologie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | N |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 50 - 100 |
MTV: | X, SP |
Třída hlavní: | Proteiny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d |
4 - 8 °C: 1 týden | |
-20 °C: 12 týden |
Text abstraktu ke komponentě |
Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí. |
Referenční meze |
Viz též: |
Mannose binding lectin |
S |
* |
Hmotnostní koncentrace |
Systém: | S |
Komponenta: | Mannose binding lectin |
Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace |
Jednotka: | mg/l |
Procedura: | ELISA |
Klíč: | 13779 |
Gesce: | imunologie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | N |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 50 - 100 |
MTV: | X, SP |
Třída hlavní: | Proteiny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d |
4 - 8 °C: 1 týden | |
-20 °C: 12 týden |
Text abstraktu ke komponentě |
Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí. |
Referenční meze |
Viz též: |
Mannose binding lectin |
S |
ELISA |
Hmotnostní koncentrace |
Systém: | S |
Komponenta: | Mannose binding lectin |
Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace |
Jednotka: | mg/l |
Procedura: | Nefelometrie |
Klíč: | 12439 |
Gesce: | imunologie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | N |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 50 - 100 |
MTV: | X, SP |
Třída hlavní: | Proteiny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo nebo plast bez úpravy |
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d |
4 - 8 °C: 1 týden | |
-20 °C: 12 týden |
Text abstraktu ke komponentě |
Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí. |
Referenční meze |
Viz též: |
Mannose binding lectin |
S |
Nefelometrie |
Hmotnostní koncentrace |
Systém: | P |
Komponenta: | Mannose binding lectin |
Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace |
Jednotka: | mg/l |
Procedura: | * |
Klíč: | 12200 |
Gesce: | imunologie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | N |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 50 - 100 |
MTV: | X, SP |
Třída hlavní: | Proteiny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou |
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d |
4 - 8 °C: 1 týden | |
-20 °C: 12 týden |
Text abstraktu ke komponentě |
Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí. |
Referenční meze |
Viz též: |
Mannose binding lectin |
P |
* |
Hmotnostní koncentrace |
Systém: | P |
Komponenta: | Mannose binding lectin |
Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace |
Jednotka: | mg/l |
Procedura: | ELISA |
Klíč: | 13778 |
Gesce: | imunologie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | N |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 50 - 100 |
MTV: | X, SP |
Třída hlavní: | Proteiny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou |
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d |
4 - 8 °C: 1 týden | |
-20 °C: 12 týden |
Text abstraktu ke komponentě |
Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí. |
Referenční meze |
Viz též: |
Mannose binding lectin |
P |
ELISA |
Hmotnostní koncentrace |
Systém: | P |
Komponenta: | Mannose binding lectin |
Druh veličiny: | Hmotnostní koncentrace |
Jednotka: | mg/l |
Procedura: | Nefelometrie |
Klíč: | 12201 |
Gesce: | imunologie |
Vznik: | Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři |
Typ položky: | N |
Formát ref. mezí: | referenční meze "od - do" |
Formát hodnoty: | číslo na 2 desetinná místa |
Mezní hodnoty: | 0 - 0 - 50 - 100 |
MTV: | X, SP |
Třída hlavní: | Proteiny |
Poznámka: |
Podklady pro preanalytickou fázi |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou |
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 1 d při doporučené teplotě 4°C. | |
Stabilita vzorku: | 18 - 26 °C: 1 d |
4 - 8 °C: 1 týden | |
-20 °C: 12 týden |
Text abstraktu ke komponentě |
Mannose binding lectin je lektin schopný aktivovat komplement tzv. lektinovou cestou po vazbě na povrch bakterií. Hereditární deficit MBL může být příčinou opakovaných hnisavých bakteriálních infekcí. |
Referenční meze |
Viz též: |
Mannose binding lectin |
P |
Nefelometrie |
Hmotnostní koncentrace |