Leucin

Leucin



S_Leucin

Leucin (S; látková konc. [µmol/l] *)
Leucin (S; látková konc. [µmol/l] chromatografie-HPLC)
Leucin (S; látková konc. [µmol/l] chromatografie-IEC)
Leucin (S; látková konc. [µmol/l] chromatografie-TLC)

P_Leucin

Leucin (P; látková konc. [µmol/l] *)
Leucin (P; látková konc. [µmol/l] chromatografie-IEC)

U_Leucin

Leucin (U; látková konc. [µmol/l] *)
Leucin (U; látková konc. [µmol/l] chromatografie-HPLC)
Leucin (U; látková konc. [µmol/l] chromatografie-IEC)
Leucin (U; látková konc. [µmol/l] chromatografie-TLC)

DU_Leucin

Leucin (dU; látkový tok [µmol/d] *)
Leucin (dU; látkový tok [µmol/d] chromatografie-HPLC)
Leucin (dU; látkový tok [µmol/d] chromatografie-IEC)
Leucin (dU; látkový tok [µmol/d] chromatografie-TLC)

CSF_Leucin

Leucin (Csf.; látková konc. [µmol/l] *)
Leucin (Csf.; látková konc. [µmol/l] chromatografie-IEC)


Leucin (S; látková konc. [µmol/l] *)

Systém: S
Komponenta: Leucin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: *
Klíč: 02340
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 700 - 5000
MTV: X, SP
Třída hlavní: Aminokyseliny
Poznámka:

Podklady pro preanalytickou fázi
Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Součást vyšetření spektra aminokyselin. Pro stanovení je vhodnější plazma.
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku:
Před analýzou sérum deproteinovat.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Skladovat odseparované sérum, vzorek zamrazit.



Text abstraktu ke komponentě
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
S Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 2T 2D 0 0 5 36 108 144 350 5000 µmol/l
2T 2D 2R 0 0 5 36 120 165 350 5000 µmol/l
2R 5R 0 15 39 65 117 165 350 5000 µmol/l
F 5R 10R 0 5 22 66 154 215 550 5000 µmol/l
M 5R 10R 0 10 30 68 144 215 550 5000 µmol/l
F 10R 15R 0 5 25 65 145 215 550 5000 µmol/l
M 10R 15R 0 5 21 63 147 215 550 5000 µmol/l
F 15R 99R+ 0 5 23 69 161 250 650 5000 µmol/l
M 15R 99R+ 0 10 37 97 217 300 850 5000 µmol/l

Viz též:
Leucin
S
*
Látková koncentrace



Leucin (S; látková konc. [µmol/l] chromatografie-HPLC)

Systém: S
Komponenta: Leucin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: Chromatografie-HPLC
Klíč: 02341
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 700 - 5000
MTV: X, SP
Třída hlavní: Aminokyseliny
Poznámka:

Podklady pro preanalytickou fázi
Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Součást vyšetření spektra aminokyselin. Pro stanovení je vhodnější plazma.
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku:
Před analýzou sérum deproteinovat.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Skladovat odseparované sérum, vzorek zamrazit.



Text abstraktu ke komponentě
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
S Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 2T 2D 0 0 5 36 108 144 350 5000 µmol/l
2T 2D 2R 0 0 5 36 120 165 350 5000 µmol/l
2R 5R 0 15 39 65 117 165 350 5000 µmol/l
F 5R 10R 0 5 22 66 154 215 550 5000 µmol/l
M 5R 10R 0 10 30 68 144 215 550 5000 µmol/l
F 10R 15R 0 5 25 65 145 215 550 5000 µmol/l
M 10R 15R 0 5 21 63 147 215 550 5000 µmol/l
F 15R 99R+ 0 5 23 69 161 250 650 5000 µmol/l
M 15R 99R+ 0 10 37 97 217 300 850 5000 µmol/l

Viz též:
Leucin
S
Chromatografie-HPLC
Látková koncentrace



Leucin (S; látková konc. [µmol/l] chromatografie-IEC)

Systém: S
Komponenta: Leucin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: Chromatografie-IEC
Klíč: 02342
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 700 - 5000
MTV: X, SP
Třída hlavní: Aminokyseliny
Poznámka:

Podklady pro preanalytickou fázi
Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Součást vyšetření spektra aminokyselin. Pro stanovení je vhodnější plazma.
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku:
Před analýzou sérum deproteinovat.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Skladovat odseparované sérum, vzorek zamrazit.



Text abstraktu ke komponentě
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
S Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 2T 2D 0 0 5 36 108 144 350 5000 µmol/l
2T 2D 2R 0 0 5 36 120 165 350 5000 µmol/l
2R 5R 0 15 39 65 117 165 350 5000 µmol/l
F 5R 10R 0 5 22 66 154 215 550 5000 µmol/l
M 5R 10R 0 10 30 68 144 215 550 5000 µmol/l
F 10R 15R 0 5 25 65 145 215 550 5000 µmol/l
M 10R 15R 0 5 21 63 147 215 550 5000 µmol/l
F 15R 99R+ 0 5 23 69 161 250 650 5000 µmol/l
M 15R 99R+ 0 10 37 97 217 300 850 5000 µmol/l

Viz též:
Leucin
S
Chromatografie-IEC
Látková koncentrace



Leucin (S; látková konc. [µmol/l] chromatografie-TLC)

Systém: S
Komponenta: Leucin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: Chromatografie-TLC
Klíč: 02343
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 700 - 5000
MTV: X, SP
Třída hlavní: Aminokyseliny
Poznámka:

Podklady pro preanalytickou fázi
Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Součást vyšetření spektra aminokyselin. Pro stanovení je vhodnější plazma.
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku:
Před analýzou sérum deproteinovat.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Skladovat odseparované sérum, vzorek zamrazit.



Text abstraktu ke komponentě
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
S Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 2T 2D 0 0 5 36 108 144 350 5000 µmol/l
2T 2D 2R 0 0 5 36 120 165 350 5000 µmol/l
2R 5R 0 15 39 65 117 165 350 5000 µmol/l
F 5R 10R 0 5 22 66 154 215 550 5000 µmol/l
M 5R 10R 0 10 30 68 144 215 550 5000 µmol/l
F 10R 15R 0 5 25 65 145 215 550 5000 µmol/l
M 10R 15R 0 5 21 63 147 215 550 5000 µmol/l
F 15R 99R+ 0 5 23 69 161 250 650 5000 µmol/l
M 15R 99R+ 0 10 37 97 217 300 850 5000 µmol/l

Viz též:
Leucin
S
Chromatografie-TLC
Látková koncentrace



Leucin (P; látková konc. [µmol/l] *)

Systém: P
Komponenta: Leucin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: *
Klíč: 02338
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 700 - 5000
MTV: X, BP, SP
Třída hlavní: Aminokyseliny
Poznámka:

Podklady pro preanalytickou fázi
Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou
Pokyny k odběru vzorku:
Vhodným antikoagulans je heparin, EDTA. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku:
Separaci plazmy centrifugací provést co nejdříve. Před analýzou plazmu deproteinovat.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 8 h
4 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Skladovat po odseparování plazmy, vzorek zamrazit.



Text abstraktu ke komponentě
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
S Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 2T 2D 0 0 5 36 108 144 350 5000 µmol/l
2T 2D 2R 0 0 5 36 120 165 350 5000 µmol/l
2R 5R 0 15 39 65 117 165 350 5000 µmol/l
F 5R 10R 0 5 22 66 154 215 550 5000 µmol/l
M 5R 10R 0 10 30 68 144 215 550 5000 µmol/l
F 10R 15R 0 5 25 65 145 215 550 5000 µmol/l
M 10R 15R 0 5 21 63 147 215 550 5000 µmol/l
F 15R 99R+ 0 5 23 69 161 250 650 5000 µmol/l
M 15R 99R+ 0 10 37 97 217 300 850 5000 µmol/l

Viz též:
Leucin
P
*
Látková koncentrace



Leucin (P; látková konc. [µmol/l] chromatografie-IEC)

Systém: P
Komponenta: Leucin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: Chromatografie-IEC
Klíč: 02339
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 700 - 5000
MTV: X, BP, SP
Třída hlavní: Aminokyseliny
Poznámka:

Podklady pro preanalytickou fázi
Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou
Pokyny k odběru vzorku:
Vhodným antikoagulans je heparin, EDTA. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku:
Separaci plazmy centrifugací provést co nejdříve. Před analýzou plazmu deproteinovat.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 8 h
4 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Skladovat po odseparování plazmy, vzorek zamrazit.



Text abstraktu ke komponentě
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
S Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 2T 2D 0 0 5 36 108 144 350 5000 µmol/l
2T 2D 2R 0 0 5 36 120 165 350 5000 µmol/l
2R 5R 0 15 39 65 117 165 350 5000 µmol/l
F 5R 10R 0 5 22 66 154 215 550 5000 µmol/l
M 5R 10R 0 10 30 68 144 215 550 5000 µmol/l
F 10R 15R 0 5 25 65 145 215 550 5000 µmol/l
M 10R 15R 0 5 21 63 147 215 550 5000 µmol/l
F 15R 99R+ 0 5 23 69 161 250 650 5000 µmol/l
M 15R 99R+ 0 10 37 97 217 300 850 5000 µmol/l

Viz též:
Leucin
P
Chromatografie-IEC
Látková koncentrace



Leucin (U; látková konc. [µmol/l] *)

Systém: U
Komponenta: Leucin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: *
Klíč: 02344
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 300 - 5000
MTV: X, UA
Třída hlavní: Aminokyseliny
Poznámka:

Podklady pro preanalytickou fázi
Materiál: Moč
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 5 d
-20 °C: 5 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.



Text abstraktu ke komponentě
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
S Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 5R 0 0 0 5 33 55 110 5000 µmol/l
F 5R 10R 0 0 4 26 157 265 1500 5000 µmol/l
M 5R 10R 0 0 16 44 122 220 1000 5000 µmol/l
F 10R 14R 0 0 2 18 127 250 600 5000 µmol/l
M 10R 14R 0 0 5 21 140 220 500 5000 µmol/l
F 14R 99R+ 0 0 5 16 51 80 250 5000 µmol/l
M 14R 99R+ 0 0 7 19 56 85 250 5000 µmol/l

Viz též:
Leucin
U
*
Látková koncentrace



Leucin (U; látková konc. [µmol/l] chromatografie-HPLC)

Systém: U
Komponenta: Leucin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: Chromatografie-HPLC
Klíč: 02345
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 300 - 5000
MTV: X, UA
Třída hlavní: Aminokyseliny
Poznámka:

Podklady pro preanalytickou fázi
Materiál: Moč
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 5 d
-20 °C: 5 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.



Text abstraktu ke komponentě
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
S Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 5R 0 0 0 5 33 55 110 5000 µmol/l
F 5R 10R 0 0 4 26 157 265 1500 5000 µmol/l
M 5R 10R 0 0 16 44 122 220 1000 5000 µmol/l
F 10R 14R 0 0 2 18 127 250 600 5000 µmol/l
M 10R 14R 0 0 5 21 140 220 500 5000 µmol/l
F 14R 99R+ 0 0 5 16 51 80 250 5000 µmol/l
M 14R 99R+ 0 0 7 19 56 85 250 5000 µmol/l

Viz též:
Leucin
U
Chromatografie-HPLC
Látková koncentrace



Leucin (U; látková konc. [µmol/l] chromatografie-IEC)

Systém: U
Komponenta: Leucin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: Chromatografie-IEC
Klíč: 02346
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 300 - 5000
MTV: X, UA
Třída hlavní: Aminokyseliny
Poznámka:

Podklady pro preanalytickou fázi
Materiál: Moč
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 5 d
-20 °C: 5 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.



Text abstraktu ke komponentě
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
S Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 5R 0 0 0 5 33 55 110 5000 µmol/l
F 5R 10R 0 0 4 26 157 265 1500 5000 µmol/l
M 5R 10R 0 0 16 44 122 220 1000 5000 µmol/l
F 10R 14R 0 0 2 18 127 250 600 5000 µmol/l
M 10R 14R 0 0 5 21 140 220 500 5000 µmol/l
F 14R 99R+ 0 0 5 16 51 80 250 5000 µmol/l
M 14R 99R+ 0 0 7 19 56 85 250 5000 µmol/l

Viz též:
Leucin
U
Chromatografie-IEC
Látková koncentrace



Leucin (U; látková konc. [µmol/l] chromatografie-TLC)

Systém: U
Komponenta: Leucin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: Chromatografie-TLC
Klíč: 02347
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 300 - 5000
MTV: X, UA
Třída hlavní: Aminokyseliny
Poznámka:

Podklady pro preanalytickou fázi
Materiál: Moč
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 5 d
-20 °C: 5 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.



Text abstraktu ke komponentě
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
S Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 5R 0 0 0 5 33 55 110 5000 µmol/l
F 5R 10R 0 0 4 26 157 265 1500 5000 µmol/l
M 5R 10R 0 0 16 44 122 220 1000 5000 µmol/l
F 10R 14R 0 0 2 18 127 250 600 5000 µmol/l
M 10R 14R 0 0 5 21 140 220 500 5000 µmol/l
F 14R 99R+ 0 0 5 16 51 80 250 5000 µmol/l
M 14R 99R+ 0 0 7 19 56 85 250 5000 µmol/l

Viz též:
Leucin
U
Chromatografie-TLC
Látková koncentrace



Leucin (dU; látkový tok [µmol/d] *)

Systém: dU
Komponenta: Leucin
Druh veličiny: Látkový tok
Jednotka: µmol/d
Procedura: *
Klíč: 02334
Gesce: biochemie
Vznik: Výpočet odpadu (za 24 hod)
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 300 - 5000
MTV: X, UA
Třída hlavní: Aminokyseliny
Poznámka:

Podklady pro preanalytickou fázi
Materiál: Moč
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 5 d
-20 °C: 5 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.



Text abstraktu ke komponentě
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
S Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 5R 0 0 0 0 3 5 10 5000 µmol/d
F 5R 10R 0 0 1 7 43 75 220 5000 µmol/d
M 5R 10R 0 0 5 20 56 85 255 5000 µmol/d
F 10R 14R 0 0 1 8 56 85 250 5000 µmol/d
M 10R 14R 0 0 3 13 85 130 300 5000 µmol/d
F 14R 99R+ 0 0 6 18 58 95 260 5000 µmol/d
M 14R 99R+ 0 1 9 26 75 110 280 5000 µmol/d

Viz též:
Leucin
dU
*
Látkový tok



Leucin (dU; látkový tok [µmol/d] chromatografie-HPLC)

Systém: dU
Komponenta: Leucin
Druh veličiny: Látkový tok
Jednotka: µmol/d
Procedura: Chromatografie-HPLC
Klíč: 02335
Gesce: biochemie
Vznik: Výpočet odpadu (za 24 hod)
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 300 - 5000
MTV: X, UA
Třída hlavní: Aminokyseliny
Poznámka:

Podklady pro preanalytickou fázi
Materiál: Moč
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 5 d
-20 °C: 5 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.



Text abstraktu ke komponentě
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
S Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 5R 0 0 0 0 3 5 10 5000 µmol/d
F 5R 10R 0 0 1 7 43 75 220 5000 µmol/d
M 5R 10R 0 0 5 20 56 85 255 5000 µmol/d
F 10R 14R 0 0 1 8 56 85 250 5000 µmol/d
M 10R 14R 0 0 3 13 85 130 300 5000 µmol/d
F 14R 99R+ 0 0 6 18 58 95 260 5000 µmol/d
M 14R 99R+ 0 1 9 26 75 110 280 5000 µmol/d

Viz též:
Leucin
dU
Chromatografie-HPLC
Látkový tok



Leucin (dU; látkový tok [µmol/d] chromatografie-IEC)

Systém: dU
Komponenta: Leucin
Druh veličiny: Látkový tok
Jednotka: µmol/d
Procedura: Chromatografie-IEC
Klíč: 02336
Gesce: biochemie
Vznik: Výpočet odpadu (za 24 hod)
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 300 - 5000
MTV: X, UA
Třída hlavní: Aminokyseliny
Poznámka:

Podklady pro preanalytickou fázi
Materiál: Moč
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 5 d
-20 °C: 5 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.



Text abstraktu ke komponentě
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
S Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 5R 0 0 0 0 3 5 10 5000 µmol/d
F 5R 10R 0 0 1 7 43 75 220 5000 µmol/d
M 5R 10R 0 0 5 20 56 85 255 5000 µmol/d
F 10R 14R 0 0 1 8 56 85 250 5000 µmol/d
M 10R 14R 0 0 3 13 85 130 300 5000 µmol/d
F 14R 99R+ 0 0 6 18 58 95 260 5000 µmol/d
M 14R 99R+ 0 1 9 26 75 110 280 5000 µmol/d

Viz též:
Leucin
dU
Chromatografie-IEC
Látkový tok



Leucin (dU; látkový tok [µmol/d] chromatografie-TLC)

Systém: dU
Komponenta: Leucin
Druh veličiny: Látkový tok
Jednotka: µmol/d
Procedura: Chromatografie-TLC
Klíč: 02337
Gesce: biochemie
Vznik: Výpočet odpadu (za 24 hod)
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 300 - 5000
MTV: X, UA
Třída hlavní: Aminokyseliny
Poznámka:

Podklady pro preanalytickou fázi
Materiál: Moč
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
4 - 8 °C: 5 d
-20 °C: 5 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.



Text abstraktu ke komponentě
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
S Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 99R+ 0 0 0 0 3 5 10 5000 µmol/d

Viz též:
Leucin
dU
Chromatografie-TLC
Látkový tok



Leucin (Csf.; látková konc. [µmol/l] *)

Systém: Likvor
Komponenta: Leucin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: *
Klíč: 08840
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 100 - 1000
MTV: X, CSF
Třída hlavní: Aminokyseliny
Poznámka:

Podklady pro preanalytickou fázi
Materiál: Likvor
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Zabránit příměsi krve. Delší transport v chladu. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 24 h při doporučené teplotě 4°C.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 8 h
4 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.



Text abstraktu ke komponentě
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
S Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 99R+ 0 0 0 0 15 50 100 1000 µmol/l

Viz též:
Leucin
Likvor
*
Látková koncentrace



Leucin (Csf.; látková konc. [µmol/l] chromatografie-IEC)

Systém: Likvor
Komponenta: Leucin
Druh veličiny: Látková koncentrace
Jednotka: µmol/l
Procedura: Chromatografie-IEC
Klíč: 08841
Gesce: biochemie
Vznik: Měřené, odvozené nebo pozorované v laboratoři
Typ položky: NF
Formát ref. mezí: referenční meze "od - do"
Formát hodnoty: číslo celé
Mezní hodnoty: 0 - 0 - 100 - 1000
MTV: X, CSF
Třída hlavní: Aminokyseliny
Poznámka:

Podklady pro preanalytickou fázi
Materiál: Likvor
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Zabránit příměsi krve. Delší transport v chladu. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 24 h při doporučené teplotě 4°C.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 8 h
4 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.



Text abstraktu ke komponentě
Leucin patří mezi esenciální ketoplastické aminokyseliny. Má podobné vlastnosti jako ostatní aminokyseliny s rozvětveným uhlíkatým řetězcem (izoleucin, valin) a je nepostradatelný pro lidský organismus. Významná je degradace leucinu, kdy vznikají mastné kyseliny, které se metabolizují různým způsobem.

Referenční meze
S Věk od Věk do MHD Nízké Snížené DRM HRM Zvýšené Vysoké MHH Jedn. Další údaje
0D 99R+ 0 0 0 0 15 50 100 1000 µmol/l

Viz též:
Leucin
Likvor
Chromatografie-IEC
Látková koncentrace